Danny Micola volgt Pascal Nuchelmans op als voorzitter BeNe League


Micola Nuchelmans BeNe League
Foto: Jan Hofstede

1 juli aanstaande zal Pascal Nuchelmans aftreden als voorzitter van de BeNe League. Na vier jaar zal Danny Micola von Fürstenrecht de hamer overnemen. Daarmee zal IJshockey Nederland ‘de troon bestijgen’ in de gedeelde competitie. Nuchelmans verdwijnt niet van het toneel; hij wordt vice-voorzitter.

Lees ook: Nederlands ijshockey verliezer in ruzie tussen bond en Kemphanen

NUCHELMANS: UPS & DOWNS

De aftredende preses kijkt met gemengde gevoelens terug op de BeNe League. “Er is getracht vanuit het gezamenlijke belang in Nederland en België een competitie op te zetten. Dat is met vallen en opstaan gegaan. De kwaliteit van de competitie is vooruit gegaan. Kijk maar eens naar het afgelopen seizoen, waar steeds meer teams aan elkaar gewaagd waren. Maar tegelijkertijd moeten we ook concluderen dat er minder teams deelnemen dan in het begin. Dat is zonde.”

Tekst gaat verder onder de video

Dit seizoen maakten de ijshockeyfans kennis met de Inter Region Cup. Een competitie, op vrijwillige inschrijving, voor ploegen die extra duels wilden spelen tegen Duitse teams. Of deze er komend seizoen opnieuw komt, is de vraag. Maar het lijkt er niet op. Aan de ene kant hebben diverse deelnemers vanuit de Regionalliga de overstap hebben gemaakt naar de Oberliga. Aan de andere kant waren er een aantal clubs (achteraf) toch wat minder enthousiast dan op voorhand. Ook hebben (een aantal van) de Duitse teams laten weten een vervolg niet met gejuich te ontvangen.

BENE LEAGUE: WANNEER STARTEN WE?

Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer, en vooral hoe, de BeNe League van start gaat. Een hoop zal afhangen van het moment dat sporten met toeschouwers weer toegestaan wordt zonder beperkingen. Nagenoeg alle teams kunnen de doorlopende lasten niet dragen, als er geen inkomsten tegenover staan. Veel valt of staat met de regels van uit de overheid aan beide kanten van de grens na 1 september.

Tekst gaat onder de foto verder

Chiefs Leuven
Foto: Kurt Tops

Zeker is wel dat er op dit moment negen deelnemende ploegen zijn. Heerenveen, Nijmegen, Den Haag, Zoetermeer, Geleen, Luik, Leuven, Mechelen en Herentals zullen de strijd aangaan. Ten opzichte van vorig seizoen hebben Tilburg en Antwerp besloten een stap terug te doen. Wel hebben zij de ambitie om het seizoen erna weer aan te haken. Mogelijk is een terugkeer in de hoogste competitie in beide landen voor meer teams mogelijk, of dat er nieuwe ploegen aan kunnen sluiten.

Previous Vrouwen opnieuw naar Angers, mannen gaan naar China
Next Hoe Edmonton Oilers zonder Gretzky de Stanley Cup won in 1990