Nässjö HC haalt Lars den Edel op uit Heerenveen


UNIS Flyers Heerenveen, Lars Den Edel
Foto: Debra Schotanus, DS Photography

Lars den Edel vertrekt bij UNIS Flyers Heerenveen. De 24-jarige aanvaller gaat een buitenlands avontuur aan in Zweden en gaat spelen voor Nässjö HC. De ploeg komt uit op het vierde niveau, Division 2.

Kijk ook: Lars den Edel neemt interview rol bij Face-Off over

DEN EDEL: ECHTE FLYER VLIEGT UIT

Den Edel is een kind van de club. Na uitstapjes naar het Talent Team dat onder de vlag van Eindhoven uitkwam en een jaar bij het Amerikaanse Casper Coyotes, speelde de Leeuwardenaar altijd voor Flyers. “Het is een leuk avontuur om een stapje hogerop te komen en beter te worden.” licht de forward zijn vertrek toe.

Tekst gaat onder de video verder

De afgelopen vier seizoenen kwam Den Edel uit in de BeNe League. In 90 duels zette hij 37 goals en 37 assists op zijn naam. Succesvol was hij ook: twee keer de dubbel (2016 en 2020), één keer de triple (2017) en de Ron Berteling Schaal (2018) prijken op de erelijst van de Fries.

Nässjö HC: IN OPBOUW

Nässjö, gelegen vlakbij Jönköping, was afgelopen seizoen geen hoogvlieger in de Hockeyatvåan Södra B. Het werd er elfde van de twaalf ploegen. In het vervolg, waarin de onderste acht teams tegen elkaar streden, werd het laatste en zou het moeten gaan strijden om degradatie te voorkomen tegen teams naar HockeyTrean. Het seizoen eindigde vanwege het Coronavirus.

Tekst gaat onder de foto verder

Nässjö HC skjuter för lite: ”Svårt att göra mål då” - Smålands Dagblad

De ploeg is in opbouw, heeft afscheid genomen van wat oudere spelers en gaat met een jongere ploeg werken. Den Edel zal één van de nieuwe gezichten worden om Nässjö in de opbouw vooruit te stuwen.

Aankomende week zal Den Edel zijn verhaal doen in een videogesprek in de rubriek Transfer Talk van Face-Off. Die vind je HIER

Previous CSKA Moskou weer de beste van Europa
Next Trappers Toekomstteam zakt af naar Eerste Divisie