Marco Postma keert terug in Nijmegen vanuit Geleen


Marco Postma
Foto: Robert Bos

Select 4-u Devils Nijmegen heeft de derde versterking van het seizoen binnen. Niemand minder dan Marco Postma komt over van Microz Eaters uit Geleen. De 36-jarige aanvaller keert na tien jaar weer terug in het Triavium.

Lees ook: Tobie Collard vanuit Amerika naar Nijmegen

POSTMA: TOCH VERDER

Aan het einde van het vorige, teleurstellend verlopen, ijshockeyseizoen rees de vraag of Postma zijn laatste seizoen had gespeeld. De liefhebber in de Leeuwarder ijshockeyer won het en dus plakt hij een jaar aan zijn loopbaan vast en zal nu het shirt van Nijmegen opnieuw aantrekken.

De lange Fries was al twee seizoenen actief in Gelderland. Van 2008 tot 2010 speelde hij in het team dat onder de vlag van Romijnders uitkwam. Afgelopen seizoen verraste Postma met een overstap naar de Eaters in Geleen. Ondanks dat de ploeg niet uit de verf kwam, noteerde de aanvaller 38 punten (8G, 30A) in 22 duels voor de Limburgers.

Tekst gaat onder de foto verder

Marco Postma
Foto: Kurt Tops

IMPOSANT PALMARES

In vijf seizoenen BeNe League noteerde de forward het indrukwekkende aantal van 320 punten (73G, 247A) in 160 duels. Hij speelde vier maal de finale van de BeNe League en stond éénmaal met de trofee in zijn handen. Naast de titel in de BeNe League prijken er ook drie bekertitels, een landskampioenschap en een Ron Bertelingschaal op de erelijst van Postma.

Na Tobie Collard en Eef Gerritsen is de aanvaller de derde aanwinst van Select 4-u Devils Nijmegen.

Previous Wessel Copier van Nijmegen naar Zoetermeer Panters
Next Transfer Talk: Tobie Collard (Select 4-u Devils Nijmegen)