Kai Willems verruilt Nijmegen voor Bulldogs de Liège


Kai Willems
Foto: Paul Nicolaassen, IJshockeyfoto.nl

Kai Willems, na één seizoen weer in Luik

De 23- jarige aanvaller uit, jawel, Geleen verlaat na één seizoen Select 4-U Devils Nijmegen Devils alweer. Hij begint aan een tweede hoofdstuk bij de Luikse Bulldogs. Willems trok drie jaar geleden de Eaters-deur achter zich dicht en trok voor twee jaar naar Luik en één seizoen naar Nijmegen. Met vijftig punten in 109 BeNe Liga-wedstrijden mag je stellen dat deze Limburger een meerwaarde is voor elk top-team in onze contreien.

Lees ook: Levi Smeets van Eaters naar Luik Bulldogs

Luiks spelplezier omzetten in resultaten

Kai Willems Luik Bulldogs
Foto: Michael Delvaux

“Het voorbije seizoen was moeizaam. Moeizaam voor het Devils- team en nog meer voor mezelf. Ik had al een tijdje geleden beslist dat ik liefst weer terug naar Luik wou. Om naast de sportieve uitdaging ook het hockeyplezier volop te beleven. De verplaatsingen naar Nijmegen naast mijn fulltime job als lasser heb ik wat onderschat. Ik heb een goed gesprek gehad met de Luikse coaches en het bestuur. Weten dat vriend Levi Smeets ook naar Luik kon, is bijkomend leuk. Kunnen we carpoolen straks. Het team ken ik en de jongens kennen mij natuurlijk. Met de komst van Levi, Yoren de Smet en de Canadese jongens oogt het Bulldogs team sterk. Ik verheug me alvast om opnieuw op het Luikse ijs te trainen en te spelen. Ook de beleving is top in Médiacité dankzij de enthousiaste supporters. De sfeer in de kleedkamers is reuze goed. Coach Uli Egen ken ik niet persoonlijk. Zijn palmares is indrukwekkend. Laat ons maar stellen dat hij een vakman is, zonder twijfel. Het is erg voorbarig, maar we moeten hoog durven mikken. In de bekercompetitie en in het BeNe Kampioenschap” aldus Willems.

Bulldogs kern nu compleet

Bulldogs Luik
Foto: Ice Hockey Photography

Met de melding van de overgang van Willems bevestigt Bulldogs Team Manager Louis Letté dat hiermee de Luikse transfermolen stil komt te staan. “Als bestuur hebben we samen met de sportieve staff de lijnen uitgezet en geanticipeerd op de diverse gebeurtenissen en veranderingen. Het vertrek van Bojay Claassen en Kristof Van Looy alsook de beslissing van Maxime Pellegrims om te stoppen, hebben we met onze inkomende BeNe-transfers goed opgevangen. En onze drie imports hebben we ingeruild. Hoe dat juist op het ijs gaat uitdraaien, moeten we nog even afwachten. De drie ‘nieuwe’ jongens Mike Santaguida, Sean McGovern en Kyle Campbell hebben de voorbije seizoenen hun klasse getoond. Nu moeten we zorgen dat het als team ook klikt. We zien alvast dat ook onze ‘anciens’ flink aan het trainen zijn in deze bizarre tijden en scherp ogen. En we rekenen erop dat ook onze eigen jonge talenten een volgende stap zetten. Eind deze maand verzamelen we voor een eerste open lucht overlegmoment en training.”

 

Previous Hoe is het met: Bjorn Borgman van CAIROX HIJS Hokij
Next Hoe is het met: Thomas Borgman van Zoetermeer Panters