Levi Smeets van Microz Eaters Limburg naar Bulldogs de Liège


Levi Smeets
Foto: Robert Bos

Polyvalente Smeets verlaat het Eaters-nest

Gisteravond ondertekende de jonge Nederlander een overeenkomst voor het seizoen 2020/2021 bij de Luikse Bulldogs.

Smeets, amper 21 jaar, begon op zijn zevende in Glanerbrook. Als 17-jarige debuteerde hij er in de hoofdmacht. De voorbije drie seizoenen ontwikkelde de jonge Limburger zich tot een beweeglijke verdediger in het Eaters-team. Een Defense die graag mee naar voor schaatst om de offensieve slagkracht van zijn team bij te staan. Als jeugdspeler was hij immers steeds aanvaller. En speelde voor Jong Oranje vier jeugd WK’s. De in Heerlen geboren Smeets heeft een zeventigtal wedstrijden op BeNe niveau op de teller en is ongetwijfeld een mooie aanwinst voor Bulldogs Coach Uli Egen.

Levi Smeets
Foto: Kurt Tops

Bulldogs blijven zich versterken

Bulldogs die hiermee nogmaals hun ambities kracht bijzetten met deze transfer. Met het vertrek van Bojay Claassen aan de Maasstad was er nood aan een speler voor de achterlinie. De komst van Smeets die al flink wat ervaring heeft en desondanks amper 21 is deze vrije plek mooi ingevuld. Voor de supporters van Eaters Geleen is het vertrek van deze rasechte Eater een pijnlijke verrassing dit weekend. En voor de sportieve staff ook een ontgoocheling, zonder twijfel.

Previous Transfer Talk: Zoë Barbier Malmö Redhawks
Next Hoe is het met: Bjorn Borgman van CAIROX HIJS Hokij