Mike Santaguida, goalie aanwinst voor Bulldogs de Liège


Mike Santaguida

Santaguida, een sterke goalie vanuit Canada

Eergisteren melden we de komst van NCAA D1-goalie Stefano Cantali bij Chiefs Leuven. Nu heeft ook Bulldogs de Liège zijn NCAA D1-goalie, met name Mike Santaguida, vastgelegd. Santaguida , afkomstig uit Toronto, bond als driejarige reeds de schaatsen om. Na zijn Triple A-jeugdopleiding trok Mike naar de VS om naast zijn schoolopleiding twee seizoenen US HighSchool Prep te spelen bij Avon Old Farms in Connecticut. Op zijn negentiende wisselde Mike naar de BCHL en speelde er 59 competitiewedstrijden in één seizoen voor Surrey Eagles. Naast de kampioenstitel binnenhalen, werd Santaguida uitgeroepen tot Goalie van het Jaar en tot beste Canadese Junior Goalie van het Seizoen.

NCAA D1 met succes in Studies en Sport

Dankzij deze uitstekende prestaties kon Santaguida in 2013 studies aan de University of Vermont aanvatten in combinatie met hockey in NCAA D1. Deze 1m73 grote goalie presteerde meer dan goed op het hoogste NCAA niveau. Zo won de Canadees o.a. de prestigieuze “Mike Richter Trophy” (ter ere van deze klasbak die veertien seizoenen voor New York Rangers in de NHL speelde) als beste goalie van het NCAA-seizoen. Eens zijn SportsBusiness-management succesvol afgerond, trok Santaguida het profcircuit in. Speelde de voorbije drie seizoenen een vijftigtal wedstrijden in SPHL en FPHL.

Nu de BeNe League in met Bulldogs de Liège

“Inderdaad, een nieuw sportief avontuur tegemoet. Heb het voorbije seizoen voor een groot stuk aan mij voorbij laten gaan wegens een blessure. Nu wilde ik iets anders na de voorbije drie seizoenen. Heb mooie Europese ervaringen gehoord van andere Canadese spelers en kijk er naar uit. Zelf ben ik een snelle, hybrid-goalie die het spel goed leest. Heb een erg competitief ingestelde set-up en communiceer veel op het ijs.”

Een flinke aanwinst voor Luik is deze ondertussen 27-jarige goalie uit Ontario zeer zeker. En zoals Bulldogs Coach Uli Egen eerder aangaf, is een sterke goalie à la Pasquale Spano een must om te kunnen presteren als team. Het plotse afhaken van Spano lijkt ons meer dan goed opgevangen met de aanwerving van Mike Santaguida.

Previous Deel 2 - Hoe is het met: Ron Berteling
Next Transfer Talk: Stefano Cantali Chiefs Leuven