Jay de Ruiter keert na twee jaar Amerika terug bij Den Haag


Jay De Ruiter
Foto: Thijs de Witte

CAIROX HIJS Hokij heeft opnieuw ‘een nieuwe aanwinst’ vastgelegd voor komend seizoen. Jay de Ruiter, die de afgelopen twee jaar in Amerika vertoefde, heeft een overeenkomst van twee jaar ondertekend.

DE RUITER: HAAGSE JEUGD

De 18-jarige aanvaller doorliep de jeugdopleiding van HIJS en debuteerde drie seizoenen geleden in de hoofdmacht op 15-jarige leeftijd. Twee jaar geleden vertrok naar Amerika. Daar speelde hij voor Connecticut Jr. Rangers (USPHL) en Team Maryland (EHL). De Ruiter heeft zich nu ingeschreven voor een studie rechten en bindt nu de ijzers weer onder in het blauw en rood. Afgelopen seizoen was de forward goed voor 36 punten (17G, 19A) in 41 wedstrijden.

Previous Hoe is het met Max Hermens?
Next Hoe is het met Glynis Barton?