Bulldogs de Liège kiest voor Duitse top-coach : Uli Egen


foto : Eishockeynews.de

Geen aprilgrap, Ulrich Egen heeft getekend

Als je op 01 april opstaat, moet je voorzichtig zijn; de vis kan overal opduiken en grote nieuwsfeiten zijn vaak de uitgelezen valstrikken om op deze dag mensen op het verkeerde been te zetten. Dit indachtig, was de eerste reactie bij het lezen van de aanwerving van Egen, eentje van “daar is het valstrik”. We namen toch contact op met Bulldogs-Team Manager Louis Letté en die stond ons graag te woord. “Neen, neen, dit zouden we nooit doen. Zou echt niet fair zijn ten opzichte van onze vorige Coach Paul Vincent, noch naar Ulrich Egen toe, noch naar onze supporters. We hebben de voorbije weken heel wat kandidaturen mogen ontvangen. Heel wat interessante profielen. Als Bestuur meenden we wel dadelijk dat er eentje desondanks bovenuit stak. Een Duitse coach die 25 jaar ervaring meebrengt, die al jaren op DEL, DEL2 en Oberliga-niveau werkt. De gesprekken verliepen vlot. De wederzijdse doelstellingen en verwachtingen aan elkaar gelinkt. Onze voorzitter Olivier De Vriendt en de heer Egen bezegelden het akkoord met een overeenkomst voor het komende seizoen met een optie voor een verdere samenwerking.”

Topper als speler

foto : Hejo

Uli Egen, geboren en getogen in het Zuid-Duitse Füssen, debuteerde in 1974 op het hoogste niveau, de toenmalige Bundesliga, op zijn achttiende. In 1978 trok Uli met “die Mannschaft” naar het WK en scoorde er drie goals. In 1980 op de geweldige Olympische Spelen in Lake Placid was de snelle winger ook aanwezig voor Duitsland dat roemloos uitgeschakeld werd in de eerste groepsronde. Na negen jaar bij Füssen waarin de aanvaller zo’n 200 doelpunten scoorde, trok Egen naar Düsseldorf, Berlin, Frankfurt en uiteindelijk Kassel. Daar beëindigde Egen op zijn 37ste zijn spelerscarrière en ging er dadelijk als sportief directeur aan de slag.

Geen zwart gat na de spelerscarrière

foto : Eishockey-Magazin.de

De promotie naar DEL werd onmiddellijk afgedwongen en na vier jaar Kassel door de DEL geleid te hebben, zat de tijd bij Kassel erop. Via een korte periode bij Köln, trok weer naar Berlin waar hij in 2000 doorgroeide als Head Coach van het DEL-team Eisbären Berlin. Via Essen en Duisburg belandde Egen in 2007 bij Eaters Geleen waar hij twee seizoenen de lijnen uitzette. Een Geleen, waar jonge knapen als Glenn Backx, Akim Ramoul, Diego Winters en Lars Van Sloun, probeerden tussen de talrijke imports uit onder andere Canada en Tsjechië ook hun ijsminuten te verdienen.  Daarna ging Egen nog onder andere bij Essen, Kaufbeuren, het Italiaanse Gherdeïna en Preussen Berlin aan de slag.

Van Oberliga naar BeNe League

Het voorbije seizoen was Ulrich Egen, 63 ondertussen, weer aan de slag bij Füchse Duisburg in de Oberliga. Zijn vertrek was voorgeprogrammeerd in Duisburg. Zijn werking bij de BeNe-topper Bulldogs de Liège is een hele verrassing. Egen staat voor de typische Duitse sportgeest; structuur, discipline en arbeid. De hand van de meester zal vanaf dag één voelbaar zijn. Benieuwd, ook door de woelige Corona-tijden, hoe de selectie straks opgetuigd wordt. Als de chemie werkt tussen de spelersgroep (jonge knapen incluis) en de sportieve leiding wachten de Bulldogs supporters mooie tijden!

Previous Face-Off NHL20 Toernooi: Dit zijn de vier halve finalisten
Next Quarantaine YouTube kijktips