Winnipeg en Florida houden hoop, Edmonton verliest koppositie aan Vegas


Face-Off IJshockey NHL

Vijf wedstrijden gisterenavond in de NHL. Waarbij Arizona dure punten liet liggen in strijd om de wildcards en Winnipeg en Florida juist goede zaken deden. In Edmonton haakte Connor McDavid af met de griep vlak voor de wedstrijd en was het een klein wonder dat ze een punt pakte. Dat alles en meer lees je in de update door Cor Machielsen.

Buffalo Sabres – Washington Capitals 3-2 SO

Een 2-0 voorsprong was niet voldoende om het in reguliere speeltijd te voltooien maar in de shootouts was Buffalo wel de betere. Alexander Ovechkin staat nu weer samen met David Pastrnak op kop in de strijd om de “Rocket” Richard troffee. Zij hebben nu beide 48 goals gescoord.

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights 2-3 OT

Dankzij wederom goalie Mikko Koskinen pakte de mannen uit Edmonton een punt. Pas na dertig minuten konden ze een beetje gelijke tred houden met de Golden Knights. Al kwamen ze wel iedere keer op voorsprong met zo’n weinig aantal schoten op doel. Maar uiteindelijk was het Shea Theodore die het in overtime besliste en zo met de Knights een drie punten voorsprong pakte op de Edmonton Oilers in de stand van de Pacific.

Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 3-1

De Kings wonnen voor de zesde keer op een rij. Met twee goals in de veertiende minuut bouwde Los Angeles een voorsprong op door goals van Austin Wagner en Mikey Anderson die zijn eerste NHL-goal scoorde. In de derde periode scoorde beide teams nog een keer waardoor de eindstand op 3-1 kwam. De Kings zijn echter iets te laat op stoom gekomen en zullen een wonder nodig hebben willen ze nog de playoffs bereiken. Colorado’s Nathan MacKinnon ging van het ijs af et een blessure.

Winnipeg Jets – Arizona Coyotes 4-2

Ondanks de terugkeer van Darcy Kuemper wil het nog niet lukken met de Coyotes. Wederom een verliespartij. Terwijl op het moment dat Kuemper geblesseerd raakte Arizona aan kop stond van de Pacific Divisie. Winnipeg kwam sterk terug want Arizona pakte een 0-2 voorsprong door twee goals van Nick Schmaltz. Vier unanswered goals waren de Coyotes echter te machtig. Cody Eakin en Nikolaj Ehlers scoorde een goal en hadden een assist.

St. Louis Blues – Florida Panthers 1-2

Florida leverde een prima wedstrijd af tegen de koploper in de Western Conference de huidig Stanley Cuphouder St. Louis Blues. Na veertig minuten was de stand nog 1-1 door goals van Colton Parayko voor de Blues en Mike Hoffman voor de Panthers. Brett Connolly zorgde ervoor dat Florida nog maar een punt achter Toronto staat in de strijd om de derde plaats in de Atlantic Division.

De stand:

Previous Pittsburgh verliest door rookie en veteraan, wildcard race naar hoogtepunt
Next Quinnipiac treft aartsrivaal Yale in kwartfinale ECAC. The Battle of Whitney Avenue continues