Pittsburgh verliest door rookie en veteraan, wildcard race naar hoogtepunt


Face-Off IJshockey NHL

Zeven wedstrijden waarvan twee in de avond en vijf in de nacht voor de NHL. Pittsburgh verloor wederom. Dit keer van de Hurricanes, de comeback van de Flames leverde dit keer geen winst op want Vegas was uiteindleijk te sterk en Minnesota wipt over de Canucks heen in strijd om de wildcard plekken. Alle ins en outs krijgt u van Cor Machielsen.

Anaheim Ducks – Minnesota Wild 4-5 OT

Door de nederlaag van Vancouver wipt Minnesota door deze winst zelfs over de Canucks heen en staan ze op de eerste wildcard plek in de Western Conference. In de 54ste minuut scoorde Alex Galchenyuk de 4-3 voor Minnesota. Duck Christian Djoos die getrade werd voor Daniel Sprong van de Capitals scoorde zijn eerste goal voor de Ducks en bezorgde ze daarmee een punt. Doordat in overtime Kevin Fiala zijn tweede goal van de dag scoorde was de winst voor Minnesota.

Calgary Flames – Vegas Golden Knights 3-5

Voor de zoveelste keer dit seizoen kwamen de Flames terug van een achterstand. Na de 0-3 via een powerplay goal door Max Pacioretty werd er derhalve drie keer op een rij gescoord door Calgary. In de 57ste minuut maakte Matthew Tkachuk de gelijkmaker. Echter gaf Vegas zich nog niet gewonnen en in de laatste minuut scoorde Vegas nog twee keer die zo de eerste plaats in de divisie weer over namen van de Oilers. Vanavond staat echter Oilers – Golden Knights op het programma en deze wedstrijd is gratis te zien op nhl.com of de NHL app.

Chicago Blackhawks – St. Louis Blues 0-2

Goalie Jake Allen was weer een grote sta in de weg voor Chicago. Hij wist alle 29 schoten te stoppen. Het waren Robert Bortuzzo en Alex Pietrangelo die de goals maakte en zo nog steeds de leiding behouden in de Western Conference.

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 5-4 SO

Detroit thuis gekkenhuis moeten ze in Tampa gedacht hebben. Na een 4-2 achterstand moesten de Lightning nog vol aan de bak. Brayden Point en Pat Maroon zorgde ervoor dat Tampa in ieder geval een punt pakte. De game winning shootout kwam van Robby Fabbri die ook de 1-0 voor zijn rekening nam.

Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes 2-6

Een veteraan en een rookie waren verantwoordelijk voor de dikke nederlaag in eigen huis van Pittsburgh. De 21-jarige rookie Morgan Geekie scoorde twee keer in zijn eerste NHL-wedstrijd en gaf een assist. De 38-jarige veteraan Justin Williams scoorde er ook twee. Tezamen zorgde zij er alweer voor dat de Penguins hun achtste nederlaag leden in hun tiende wedstrijd.

San Jose Sharks – Colorado Avalanche 3-4

De Sharks verliezen doordat een ex Shark de game winning goal maakt. De vierde goal werd gescoord door Joonas Donskoi voor de Avalanche. De 3-4 viel in de laatste minuut door Noah Gregor, maar die goal viel te laat om het nog echt spannend te maken. Desalniettemin door deze winst pakte de Avalanche in de laatste tien wedstrijden acht keer de winst.

Vancouver Canucks – Columbus Blue Jackets 1-2

De mannen uit Vancouver verloren alweer voor de zevende keer in tien wedstrijden. En daardoor zijn ze inmiddels afgezakt naar de tweede wildcard plek in de Western Conference. Sinds eerste goalie Jakub Markstrom geblesseerd is lopen ze daar achter de feiten aan. Columbus die hun derde wedstrijd in vier dagen speelde won door goals van Emil Bemstrom en Eric Robinson.

Previous Nijmegen en Den Haag halve finalist, Leuven dwingt derde duel af tegen Herentals
Next Winnipeg en Florida houden hoop, Edmonton verliest koppositie aan Vegas