Devils winnen ‘Battle of the Hudson’, Lightning en Bruins scoren 99 strafminuten


Face-Off IJshockey NHL

Gisterenavond vier en afgelopen nacht zes wedstrijden in de NHL. Met de ‘Battle of the Hudson’ die gewonnen werd door de Devils van de Rangers. Een heerlijke strijd tussen Boston en Tampa die all the way gingen.


Edmonton dat slecht speelde en toch won en nu eerste in de Pacific staat. En Nashville wat door nederlagen van de concurrenten nu weer op een wildcard plek staat. Alle ins en outs krijgt u van Cor Machielsen.

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 3-5

Twee shorthanded goals in dezelfde penalty maakte uiteindelijk het verschil. In de 56ste minuut werd het nog even spannend doordat David Pastrnak zijn 48ste goal maakte, en daarmee de aansluitingstreffer, maar een empty netter van Nikita Kucherov zorgde voor de eerste nederlaag na vier winstpartijen voor Boston.

Dallas Stars – Nashville Predators 0-1

Weer een shutout voor Juuse Saros die alle 37 schoten van de Stars stopte. De enige goal van de wedstrijd werd gescoord door Ryan Ellis. Die ook nog even ‘wraak’ nam op Cory Perry. Perry gaf een elleboog aan Ellis in de winter classic.


Edmonton Oilers – Columbus Blue Jackets 4-1

De Oilers kunnen maar een man bedanken voor de twee punten en de daarbij behorende eerste plaats in de Pacific division. Dat is goalie Mikko Koskinen. Hij maakte 45 reddingen. De Oilers werden in de eerste periode compleet overlopen door de Jackets met een schoten op doel verhouding zeven om eenentwintig. Toch ging Edmonton met 1-0 de catacomben in na de eerste twintig minuten. Het eerste schot op doel door Alex Chiasson vloog er meteen in. In de laatste vier minuten werd de score opgevoerd naar uiteindelijk de 4-1.

Florida Panthers – Montreal Canadiens 4-1

Op de dag dat het nummer van Roberto Luongo naar het plafond werd gehesen wisten de Panthers na acht thuisnederlagen te winnen. Mike Hoffman was goed voor een goal en assist.

Los Angeles Kings – Minnesota Wild 7-3

Een hattrick van Dustin Brown maakte uiteindelijk het verschil voor de Kings die nu vijf keer op een rij hebben gewonnen.

New York Islanders – Carolina Hurricanes 2-3

De Islanders verliezen voor de zesde keer op een rij en hebben nu het gehijg in de nek van de Hurricanes die tot op twee punetn zijn genaderd om de wildcard plek met een wedstrijd minder gespeeld. Het was Vincent Trocheck met zijn eerste goal voor de Canes na zijn trade van de Panthers. Die in overtime de game winner maakte.

New York Rangers – New Jersey Devils 4-6

De Rangers lijden alweer de vierde nederlaag in vijf wedstrijden en raken zo op achterstand voor de wildcard plekken na een periode van negen overwinningen in tien wedstrijden. De Battle of the Hudson werd beslist in de tweede periode toen er twee keer twee goals door de Devils werden gescoord in eenentwintigste en zesendertigste minuut.

Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres 3-1

De Flyers blijven maar winnen. Nu alweer de negende op een rij. Na een 1-1 stand in twee periodes werd het verschil gemaakt in de derde. Claude Giroux scoorde twee keer vandaag.

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 2-5

Na de eerste periode was het al 0-3 voor de Capitals. De stand bleef ongewijzigd in de tweede periode. En in de derde waren de Penguins de bovenliggende partij maar werd er pas gescoord nadat Nic Dowd zijn tweede goal al had gescoord voor de 0-4.

San Jose Sharks – Ottawa Senators 1-2

Oud Shark Chris Tierney scoorde 35 seconden na de start van de overtime. Hij zorgde daarmee voor de vierde winst in vijf wedstrijden voor Ottawa. De Sharks hebben nu zeven verloren wedstrijden uit de laatste tien.

Previous Ruime uitzeges Nijmegen en Herentals, Heerenveen is halve finalist
Next Nijmegen en Den Haag halve finalist, Leuven dwingt derde duel af tegen Herentals