Blues streak gestopt op acht door Devils, Toronto weer onderuit


Face-Off IJshockey NHL

Zes wedstrijden in de NHL afgelopen nacht. Aan het eind van het seizoen is ieder punt kostbaar in strijd om de playoff plekken. Een eerste NHL-goal voor Dakota Mermis, desalniettemin verloor Toronto voor de derde keer op een rij. Enerzijds is dat slecht anderzijds de concurrentie laat het ook afweten. De update krijgt u van Cor Machielsen.

New Jersey Devils – St. Louis Blues 4-2

Voor het eerst in zes jaar wisten de Devils te winnen van de Blues. Door deze overwinning werd de winning streak van de Blues gestopt op acht. Devils goalie Cory Schneider stopte 31 schoten. Devils Connor Carrick scoorde zijn eerste van het seizoen en Dakota Mermis zijn eerste NHL-goal.

Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 2-1

Na een zware wedstrijd gisteren tegen de Oilers moesten de Hawks back to back op bezoek in Detroit. Wings goalie Jonathan Bernier bleek een te grote sta in de weg door 32 schoten te stoppen. Met ieder een goal zorgde Tyler Bertuzzi en Robby Fabbri voor de winst na zes nederlagen op een rij.

Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights 4-0

Als enige in de NHL heeft Connor Hellebuyck nu zes shutouts achter zijn naam dit seizoen. Hij wist alle 29 schoten te stoppen. Nikolaj Ehlers en Patrik Laine waren beide goed voor een goal en een assist.

Calgary Flames – Arizona Coyotes

Het eerste schot op doel van Arizona was gelijk raak. Tegen zijn oude teamgenoot van de Oilers Cam Talbot scoorde Taylor Hall zijn zestiende van het seizoen. Vervolgens scoorde de Flames er drie op een rij mede dankzij drie assists van Matthew Tkachuk. Met de 3-2 maakte Carl Soderberg het daardoor na dertig minuten nog spannend maar er werd daarna niet meer gescoord.

Anaheim Ducks – Toronto Maple Leafs 2-1

De mazzel die de Leafs hebben is dat hun achtervolgers Florida en Montréal nog slechter  presteren en dat ze dus nog steeds op de derde plaats staan in de Atlantic divisie. De Ducks scoorde twee keer via Carter Rowney en Adam Henrique. Vervolgens scoorde pas drie minuten voor tijd William Nylander voor Toronto om de 2-1 op het scorebord te zetten. Maar hij kon niet voorkomen dat de Leafs voor de derde keer op een rij verloren.

Vancouver Canucks – Colorado Avalanche 6-3

Na vier nederlagen op een rij wisten de Canucks weer eens te winnen. De winst was nodig om mee te blijven doen in de strijd om de play-off plekken. Zack MacEwen wist twee keer te scoren voor Vancouver.

Previous Den Haag in heerlijk duel langs Geleen, Heerenveen met gemak langs Mechelen
Next Ruime uitzeges Nijmegen en Herentals, Heerenveen is halve finalist