Vijf goals voor Rangers Mika Zibanejad, Minnesota doet beste zaken voor wildcard


Face-Off IJshockey NHL

Tien wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Waarbij Mika Zibanejad vijf goals scoorde tegen de Capitals. Jonathan Quick en Frederik Andersen beide een shutout pakte doordat de wedstrijd in 0-0 eindigde na overtime. En Minnesota eindelijk een wildcard plek te pakken heeft. Maar kunnen ze die ook behouden? De update krijgt u van Cor Machielsen.

Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins 2-4

Vijfde nederlaag op een rij voor Buffalo. Penguins Evgeni Malkin pakte twee assists mee, maar Patrick Hornqvist deed het beter met twee goals.

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers 4-3

De derde wedstrijd in vier dagen bleek iets teveel van het goede voor de Oilers. Vooral in de tweede periode lieten ze het liggen met maar vier schoten op doel. Hawks Alex DeBrincat scoorde twee keer. Ondanks de nederlaag kon Leon Draisaitl derhalve twee punten noteren en staat nu op 110 punten.

Florida Panthers – Boston Bruins 1-2 OT

De achtste thuisnederlaag op een rij voor Florida. Betekende ook verdere achterstand in strijd om de wildcard plek. Desalniettemin scoorde Torey Krug de overtime winner met een slapshot.

Los Angeles Kings – Toronto Maple Leafs 1-0 SO

De beide goalies bleken niet te passeren in regulier speeltijd en de overtime. Kings goalie Jonathan Quick maakte 36 saves en Frederik Andersen van de Leafs deed er 30.  Vervolgens was het Kings Adrian Kempe die de matchwinner werd bij de shootouts.

Nashville Predators – Dallas Stars 2-0

Predators goalie Juuse Saros stopte alle 33 schoten van de Stars. Goals van Filip Forsberg en Matt Duchene brachten ze richting een wilscard plek.

New York Rangers – Washington Capitals 6-5 OT

Washington staat nu gelijk met de Flyers in de Metropolitan divisie na weer een nederlaag. Het is de derde in vier wedstrijden. Wel twee goals gescoord door Alexander Ovechkin. Maar een andere man was de held. De Zweedse aanvaller van de Rangers Mika Zibanejad scoorde vijf goals waaronder de game winner in overtime. het was in Madison Square Gardens echt een Mika night to remember.

Ottawa Senators – New York Islanders 4-3

De vijfde nederlaag op een rij voor de Islanders. Die ondanks veertig schoten er maar drie langs Ottawa goalie Craig Anderson kregen.

Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes 4-1

De achtste overwinning op een rij voor de Flyers die nu gedeeld eerste staan in de Metropolitan divisie. Twee goals binnen 26 seconden in de vierenveertigste minuut deden de Hurricanes de das om.

San Jose Sharks – Minnesota Wild 2-3

De Wild hebben eindelijk hun wildcard plek te pakken. Mede dankzij goalie Alex Stalock die veertig redding verrichte versloegen ze de Sharks. Voor de vierde wedstrijd op een rij wist Zach Parise te scoren voor Minnesota.

Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 4-0

Wederom een shutout voor Tampa goalie Andrei Vasilevskiy. Hij stopte alle 32 schoten van de Canadiens. Vervolgens scoorde Victor Hedman twee goals.

Vervolgens de stand in de Eastern en Western Conference.

Previous Playoffs Beneleague en Oberliga, debuut Daniel Sprong bij de Hershey Bears
Next Donny van Musscher mist twee duels door schorsing