Beste jonkie, Herentals, Penalty shots en Finalisten BeNe League


Almost ready for the BeNe League Playoffs: Wie worden de finalisten en waarom?

BeNe League Playoffs 2020
Artwork: Tom de Groot, Face-Off

Luciano: In mijn ogen is Heerenveen de gedoodverfde winnaar, wie daar tegenover komt? Dat zou Herentals nog wel eens kunnen zijn. Die hebben ondanks een hoop ellende intern een goed seizoen en degelijk team staan.

Sharon: Ik denk dat de top drie wel bekend is, dus het vooral spannend gaat worden wie het tegen Heerenveen gaat opnemen in de finale. Als het andere clubs nog zou lukken, zou natuurlijk heel tof zijn. Maar deze drie gaan het hele seizoen eigenlijk al best goed en gaan tot de finale door.

foto : Kurt Tops

Ed: Aan de linkerkant van het schema is Heerenveen de favoriet. Ik ben vooral benieuwd naar de serie tussen Luik en Nijmegen. Flikt Nijmegen het weer? Of komt Luik, voor de zoveelste keer op rij, uit tegen de Friezen in de halve finale. Ik hoop dat Pasquale Spano er mogelijk toch weer bij kan zijn. Niets ten nadele van Tom Prodi, wie zijn club op deze manier helpt is een held, maar elke ploeg moet in de sterkste formatie verschijnen. Spano was daar onderdeel van.

Nijmegen Luik
Foto: Paul Nicolaassen, IJshockeyfoto.nl

Aan de rechterkant wordt het echt heel erg boeiend. Herentals zal het niet cadeau krijgen tegen Leuven, die zullen er vol in moeten vliegen. Leuven heeft al bewezen, ook op het Netepark, dat het van HYC kan winnen. De duels tussen Den Haag en Geleen waren close dit seizoen, in die serie is Den Haag zeker favoriet, maar ook daar zal het niet ruim gaan worden. Op basis van het thuisvoordeel zeg ik: Den Haag naar de finale. Dus Heerenveen en Den Haag wordt het. Maar zoals gewoonlijk zit ik er met voorspellingen compleet naast.

Microz Eaters Geleen CAIROX HIJS Hokij
Foto: Jan Hofstede

Paul: Ik denk dat Heerenveen en Den Haag de finale van de play-offs zullen halen. Allereerst omdat beide ploegen het thuisvoordeel in een eventuele derde wedstrijd hebben. Als we vervolgens kijken naar de linkerzijde van het schema dan verwacht ik dat Heerenveen en Nijmegen de halve finale zullen spelen. Alhoewel resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, kunnen zij wel een goede indicatie zijn. Mechelen zal kwalitatief, ondanks dat het vriend en vijand al enkele malen heeft verrast in het reguliere seizoen, een maatje te klein zijn voor Heerenveen.

Chiefs Leuven ERA Renomar HYC
Foto: Kurt Tops

Het wegvallen van Pasquale Spano heeft voor een flinke aderlating gezorgd bij Luik, waar Nijmegen naar alle waarschijnlijkheid uiteindelijk van zal profiteren. In de halve finale zal Nijmegen, net als in de eerdere confrontaties dit reguliere seizoen, tegen Heerenveen het onderspit delven. Als we naar de rechterzijde van het schema kijken dan verwacht ik dat Den Haag en Herentals de halve finale zullen bereiken. Alhoewel Leuven en Geleen zich met hand en tand zullen verzetten zal de individuele klasse bij Herentals en het collectief van Den Haag de doorslag gaan geven. Ondanks dat Herentals in het reguliere seizoen twee maal sterker was zie ik Den Haag in de thuiswedstrijden naar de overwinning worden geschreeuwd door het fanatieke thuispubliek.

Previous Guus van Nes zit in een lastige fase, Bobcats pakken twee winstpartijen
Next Herstel Pittsburgh, Boston wint topper in Tampa, spanning stijgt om de wildcards