Beste jonkie, Herentals, Penalty shots en Finalisten BeNe League


‘HYC geeft de tweede plaats weg’ werd veel gehoord deze zondag. Wat vind jij van het, op het oog, bewust ontlopen van Geleen door Herentals?

ERA Renomar HYC Mechelen Golden Sharks
Foto: Kurt Tops

Ed: Ik zou er zelf nooit voor kiezen, omdat ik altijd voor de prijzen zou spelen. Er was voor Herentals zeker nog iets te winnen, plek twee levert halve finale thuisvoordeel op. Plus: Den Haag speelde volle bak tegen Zoetermeer en beëindigde zo het seizoen van Panters. Sportieve plicht, heet dat zo mooi. Ik had na afloop in Nijmegen al een klein beetje een gevoel dat het zou kunnen gebeuren overigens, na het interview met Jeffrey van Iersel. Mechelen verslaat Heerenveen en Herentals binnen een week. Heerenveen dat zich oplaadde voor de finale van afgelopen zondag, Herentals dat duidelijk koos voor het sparen van spelers. Aan de andere kant: de youngsters van HYC hebben laten zien wat ze kunnen. Maar dan nog: ik zou het zelf nooit gedaan hebben. Vaststaand feit: wil je de beker omhoog houden, moet je van iedereen kunnen winnen.

Paul: Toen ik op het wedstrijdformulier zag wie er allemaal ontbraken bij Herentals moest ik toch even enkele malen met mijn wenkbrauwen fronsen. Ik vind het raar dat zoveel spelers, met de tweede plaats binnen handbereik, rust kregen. Dit zal Mechelen, dat wel op volle oorlogssterkte was, ongetwijfeld de nodige extra energie hebben gegeven. Ik kan me niet voorstellen dat er bewust voor gekozen is om Geleen te ontlopen in de kwartfinale. De angst op blessures van dragende spelers heeft naar mijn mening wel te veel geregeerd bij de coaching staff van Herentals. Het niet opstellen van de sterkst mogelijke selectie heeft uiteindelijk meer dan alleen de tweede plaats gekost. Onder de supporters zal deze beslissing inmiddels vermoedelijk ook het nodige aan goodwill hebben gekost.

ERA Renomar HYC Mechelen Golden Sharks
Foto: Kurt Tops

Luciano: Als Herentals hier voordeel mee denkt te pakken moeten ze vooral doen wat ze niet laten kunnen. Aan het einde van de rit zal toch de beste winnen. Dus als Herentals verder komt gaan ze nog wel lastigere tegenstanders dan Geleen tegenkomen. Al durf ik niet zeker te zeggen dat het bewust is, iedereen heeft wel eens een offday, toch?

Sharon: Als je de beste wilt zijn, moet je van iedereen kunnen winnen. Oftewel, later kunnen ze er alsnog uitgespeeld worden. Of het door Geleen of een andere club is, dat is nog te zien of dat gaat gebeuren. 

Previous Guus van Nes zit in een lastige fase, Bobcats pakken twee winstpartijen
Next Herstel Pittsburgh, Boston wint topper in Tampa, spanning stijgt om de wildcards