Beste jonkie, Herentals, Penalty shots en Finalisten BeNe League


Welke jonge speler tot 21 jaar heeft dit seizoen in de BeNe League de meeste indruk gemaakt op jou? Waarom?

Jay Huisman
Foto: Paul Nicolaassen, IJshockeyfoto.nl

Paul: Björn Borgman maakt dit seizoen de meeste indruk op mij. Ik vind dat hij met een sterk seizoen bezig is bij CAIROX Hijs Den Haag. Allereerst voert hij zijn defensieve taken uit. Regelmatig troeft hij aanvallers, die dikwijls tenminste één kop groter zijn en/of in een hogere gewichtsklasse uitkomen, puur op techniek af. Het hebben van nog geen enkele strafminuut maakt hem ook één van de meest gedisciplineerde spelers binnen de selectie. Ook draagt hij aanvallend, met één goal en acht assists, zeker zijn steentje bij.

Björn Borgman
Foto: Paul Nicolaassen, IJshockeyfoto.nl

Luciano: Jeremy ten Brink van Unis Flyers Heerenveen, hij heeft bij Flyers twee al aardig wat minuten gemaakt en ook op het laatste grote internationale toernooi was hij van vaste waarde in het U18 team. Gelukkig mag hij van coach Mike Nason steeds vaker minuten maken bij de grote jongens van Flyers. Jeremy is een jongen die fysiek één van de sterkste kan worden de aankomende jaren.

Sharon: Het team van HYC Herentals waar ook veel jonge spelers in zitten vind ik heel sterk. Ze staan nu toch op een knappe derde plek tussen grote teams in. Op het ijs is geen verschil te zien tussen spelers met meer ervaring of de jongens uit de jeugd.

Ben Coolen
Foto: Kurt Tops

Ed: Twee spelers voor mij. Ben Coolen van HYC heeft echt een grote stap gezet dit seizoen, Speelt ‘gewoon’ top-6 bij Herentals. Coolen is wellicht een jongen die niet opvalt, maar pikt regelmatig zijn punten mee (7G, 7A). De andere is Björn Borgman. Wat een speler is dat nu al. Speelt op de grote lijnen, heeft het vertrouwen van zijn ervaren ploegmaten. Hij leest het spel heel goed voor zijn leeftijd. Is wellicht fysiek logischerwijs nog niet de sterkste en zal ongetwijfeld wel eens een foutje maken, maar Eimers zet hem er niet voor niets op. Prachtige speler is dat!

Previous Guus van Nes zit in een lastige fase, Bobcats pakken twee winstpartijen
Next Herstel Pittsburgh, Boston wint topper in Tampa, spanning stijgt om de wildcards