Herstel Pittsburgh, Boston wint topper in Tampa, spanning stijgt om de wildcards


Face-Off IJshockey NHL

Tien wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Met het herstel van Pittsburgh die weer wonnen na zes nederlagen op een rij. De hete strijd tussen Minnesota, Winnipeg en Nashville om een plekje in de wildcard race. En de Oilers die Vegas in de nek blijven hijgen om de koppositie van de Pacific Division. Beide teams wonnen zodat het verschil twee punten blijft in het voordeel van Vegas terwijl de Oilers een wedstrijd minder heeft gespeeld. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 6-2

Alle drie de duels van de serie Ducks – Blackhawks werden gewonnen door de Blackhawks. Nadat Chicago vier goals scoorde in de tweede periode deed dat de mannen uit Anaheim de das om. Dylan Strome scoorde twee keer en gaf een assist.

Dallas Stars – Edmonton Oilers 1-2 OT

Dat de Oilers de volle buit binnenhalen in de derde wedstrijd binnen vier dagen ‘on the road’ hebben ze maar aan een man te danken. En dat is goalie Mikko Koskinen. Die stopte 42 schoten van de Stars. Daarnaast werden alle drie de goals gescoord op de powerplay. Die van Alex Chiasson in de overtime leverde voor de Oilers de derde overwinning op een rij op.

Minnesota Wild – Nashville Predators 3-1

De Wild wipte over Nashville heen met deze overwinning in strijd om de wildcard plekken in de Western Conference. Kevin Fiala scoorde voor de vijfde wedstrijd op een rij twee of meer punten.

New York Islanders – Montreal Canadiens 2-6

De Islanders verliezen alweer voor de achtste keer in tien wedstrijden. Daarentegen werd New York goalie Thomas Greiss wederom naar de kant gehaald na de eerste periode. Montreal winger Charles Hudon scoorde zijn eerste goal van het seizoen

New York Rangers – St. Louis Blues 1-3

De Rangers verliezen kostbare punten in strijd om de wildcard plekken in de Eastern Conference. Echter drie unanswered goals van de Blues betekende de achtste overwinning op een rij. En eveneens daarmee behaalde men de eerste plek in de Central Division.

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators 7-3

Weer een mijlpaal voor Sidney Crosby. Hij bereikt het 800ste punt binnen 1000 wedstrijden en hij is daarmee de zesde speler in de NHL-historie die dat doet. De snelste was Wayne Gretzky die daar 527 wedstrijden voor nodig had. Hij deed dat bij de Edmonton Oilers. Crosby had er 980 wedstrijden voor nodig bij Pittsburgh. Na de zes nederlagen op een rij een ruime overwinning voor de Penguins. Met een hattrick was Bryan Rust first star voor Pittsburgh. Vier assists kwamen van de stick via Evgeni Malkin en zowel Crosby als Jason Zucker scoorde een goal en gaven twee assists.

San Jose Sharks – Toronto Maple Leafs 5-2

Na veertig minuten was het 2-2 in de Shark Tank. Forward Evander Kane scoorde twee keer voor San Jose en Antti Suomela wist zijn eerste goal van het seizoen te scoren. Voor Toronto scoorde Auston Matthews goal nummer 46.

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 1-2

Tampa staat nog stevig op de tweede plek in de Atlantic Divisie ondanks de vijfde nederlaag in zes wedstrijden. Bovendien heeft nummer drie Toronto 9 punten achterstand met een wedstrijd meer gespeeld. Florida is eigenlijk de enige die Toronto kan bedreigen maar die moeten dan wel weer eens gaan winnen. De game winning goal kwam van Jake DeBrusk.

Vegas Golden Knights – New Jersey Devils 3-0

Vegas blijft twee punten voor op naaste achtervolger de Oilers die een wedstrijd minder hebben gespeeld. Goalie Robin Lehner pakte alle 27 schoten van de Devils en scoorde derhalve een shutout. De heren Max Pacioretty en William Karlsson scoorde ieder een keer en lieten een assist van de stick vertrekken.

Winnipeg Jets – Buffalo Sabres 3-1

De Jets zullen punten moeten blijven schrapen om mee te blijven doen in de strijd om de wildcards. In principe zullen zij de strijd aangaan met Nashville en Minnesota. 24 maart speelt Nashville tegen de Jets. Daarentegen speelt Winnipeg op 20 maart ook nog tegen de Wild. En de laatste van het seizoen op vier april is Nashville tegen Minnesota. Kyle Connor van de Jets is in ieder geval in vorm met twee goals en een assist.

Previous Beste jonkie, Herentals, Penalty shots en Finalisten BeNe League
Next Flyers verslaan Capitals, rare tegengoal voor Canucks goalie Demko