Philadelphia de sterkste in ‘Broadway versus Broad Street’ battle


Face-Off IJshockey NHL

Zes wedstrijden gisterenavond en afgelopen nacht in de NHL. De keepers speelden een belangrijke rol tijdens deze wedstrijden. Twee shutouts en een verhitte derby Broadway versus Broad Street tussen de Rangers en de Flyers die werd gewonnen door Philadelphia. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Anaheim Ducks – New Jersey Devils 0-3

Goalie Cory Schneider pakte zijn tweede overwinning van het seizoen met een 34 saves shutout. Twee powerplay goals van Pavel Zacha binnen een tijdsbestek van zeven minuten zette de Devils op het juiste pad.

Columbus Blue Jackets – Vancouver Canucks 5-3

Met nog acht minuten te spelen was de stand 1-3 en leek het erop dat Vancouver de punten mee zouden nemen naar Canada. Echter nadat Columbus vier unanswered goals op een rij scoorde ging dat niet meer door. Vancouver lijdt de derde nederlaag op een rij en zijn van de eerste plaats in de Pacific afgezakt naar plek vier.

Florida Panthers – Calgary Flames 0-3

Back-up goalie Cam Talbot scoorde een shutout door alle 38 schoten te stoppen van de Panthers. Florida verloor daarmee al voor de zevende keer op een rij zijn thuiswedstrijd. Mark Giordano was bij alle drie de goals betrokken met een assist.

Minnesota Wild – Washington Capitals 3-4

De Wild hadden moeite om Braden Holtby te passeren. Van de veertig schoten wist hij er zevenendertig te stoppen. Alexander Ovechkin kon weer twee goals bij zijn totaal optellen en staat nu op 703 goals.

New York Rangers – Philadelphia Flyers 3-5

Een wedstrijd die werd beslist door de special teams. Zes powerplay goals en een shorthanded goal maakte het verschil. De powerplay goals waren mooi verdeeld over beide teams drie om drie. De shorthanded goal was voor Philly. Die hebben nu zes wedstrijden op een rij gewonnen en staan stevig op de tweede plaats in de Atlantic Divisie.

Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings 1-4

Wederom een goalie die het verschil maakt. Kings Calvin Petersen stopt 42 schoten van de Golden Knights. Die daarmee een eind maakte aan de acht game winning streak voor Vegas. Center Anze Kopitar zette de Kings met twee goals in de eerste periode op een 2-0 voorsprong. Pas bij 3-0 konden de Knights wat terugdoen via Shea Theodore.

Previous Heerenveen landskampioen na explosieve finale tegen Den Haag
Next Sprong opent furieus in debuutweekend bij Hershey Bears