Sprong opent furieus in debuutweekend bij Hershey Bears


Daniel Sprong
Sprong in het shirt van Hershey Bears

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show. De Amsterdammer werd uit zijn lijden verlost in San Diego met een trade tussen de Capitals en de Ducks. Sprong gaat bij Hershey Bears in de AHL spelen en liet direct van zich horen.

SPRONG NAAR CAPITALS GETRADE

Er waren wat ontwikkelingen vorige week op de trade deadline day. De, uit ons perspectief, belangrijkste daarin was dat Daniel Sprong eindelijk de chaos bij Anaheim en San Diego achter zich kon laten en werd binnengehaald door Washington Capitals.

Tekst gaat verder onder de tweet

In Anaheim zit een management zonder visie. Het is an sich niet erg dat ze onze landgenoot niet opstellen, maar hoe er de laatste maanden met prospects is omgegaan, waaronder Sprong, is niet geheel chique te noemen. Koppel daar de desastreuse koers aan van het eerste team, al twee seizoenen, en je hebt een vinger op de zere plek gelegd. Sprong werd, door Washington, gehaald om naar Hershey Bears te gaan, ook spelend in de AHL. Verschil: de Bears zijn één van de top contenders voor de Calder Cup.

DEBUUT: NIET 11, MAAR 38

Nadat Sprong in Hershey arriveert, wordt eerst gemeld dat hij met zijn vertrouwde nummer 11 zal gaan spelen. Een dag later grijpt de Nederlander niet naar zijn eigen nummer, maar naar nummer 38.

Tekst gaat verder onder de tweet

SPRONG START STERK

Het eerste duel voor Sprong is tegen zijn oude ploeg Wilkes-Barre/Scranton Penguins. Het is een glorieuze opening van de nieuwe nummer 38, want hij scoort en legt twee keer een assist klaar. Met 3 punten (1G,2A) een plus minus van +3 en The First Star van de wedstrijd, kun je spreken van een geslaagd debuut. De Bears wonnen uiteindelijk met 6-1.

Tekst gaat verder onder de video

Gisteren mocht Sprong opnieuw het ‘Chocolat & White’ aantrekken, dit keer voor een uitduel bij Charlotte Checkers. Opnieuw deed de Amsterdammer van zich spreken, dit keer met een prima assist. De Bears kwamen van 4-1 terug naar 4-3, maar bogen met 6-3 voor Charlotte.

Tekst gaat verder onder de video

TEVREDEN OVER SPRONG, HOOPVOL OVER DE TOEKOMST

Intussen raken steeds meer mensen ervan overtuigd in Washington dat ze wel eens een goudmijn in handen kunnen hebben. In een zeer uitgebreid artikel van Japers Rink (lees je hier) wordt ingezoomd op de aanwezige kwaliteiten van de Nederlander. “Hij komt nu bij één van de beste teams in de AHL terecht, waar hij top-6 minuten zal krijgen. In de eerste training werd hij al op de tweede lijn gezet én speelde hij mee op de power play unit. Het is dus fijn om te zien dat de Bears en de Caps weten hoe ze hem moeten inzetten.”

Tekst gaat verder onder de foto

Daniel Sprong

“Je moet echter niet over zijn tekortkomingen heen stappen. Het maakt niet uit hoe getalenteerd een speler is, als hij een egoïstisch persoon is en hij wil niet werken aan hun spel, dan houden ze het niet vol in de NHL. Het is voor Sprong het beste om met Vrana te trainen deze zomer. Die twee hebben ongeveer dezelfde talenten, alleen Vrana’s werkethiek maakt hem een elite speler. Als Sprong kan en wil leren van zijn ‘evenknie’, wordt hij écht een goede speler.” De schrijver sluit nog even extra positief af. “Sprong is jong, goedkoop, snel en heeft een release dat velen niet hebben in de NHL. Misschien niet dit seizoen, maar volgend seizoen moet Sprong een echte optie zijn voor een top-9 rol. Als hij kan afrekenen met wat karaktertrekjes en werkt aan zijn defensieve spel, ligt er een glanzende toekomst klaar. De Capitals moeten goed beseffen dat ze goud in handen hebben.”

Tekst gaat verder onder de foto

Daniel Sprong

THREE GAME HOME STAND

Komende week staan er drie thuisduels op de rol voor Hershey Bears, allemaal in eigen huis tegen directe concurrenten voor de titel in Atlantic. Op vrijdag en zaterdag is Hartford Wolf Pack de tegenstander, waarna Providence Bruins op zondag op visite komt. Dat het spannend is, blijkt uit de Divisie stand. Drie winstpartijen zouden dus erg lekker uitkomen voor de Bears.

Hershey Bears

Previous Philadelphia de sterkste in 'Broadway versus Broad Street' battle
Next Oilers vermorzelen Predators, Avalanche wint zevende keer op een rij