Columbus in overtime langs Ottawa, wie wat waar op trade deadline day


Face-Off IJshockey NHL

Op trade deadline day was er maar een wedstrijd in de NHL. Columbus had overtime nodig om Ottawa te verslaan. Ook kijken we even terug op een bewogen dag en nemen we de belangrijkste trades door. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators 4-3 OT

Connor Brown voor Ottawa en Nick Foligno voor de Blue Jackets. In de derde periode was het Colin White met een wrister die daarmee in de vijftigste minuut Ottawa op een voorsprong zette. Die voorsprong duurde precies 29 seconden want Stefan Matteau scoorde de 3-3 met een tip-in. In overtime konden de Blue Jackets hun acht nederlagen op een rij een halt toeroepen toen Emil Bemstrom de game winning goal maakte.

Laatste dag trades

Volgens de pers waren de Hurricanes en de Oilers de grote winnaars op de laatste dag van de trades. De Oilers konden eindelijk een snelle scorende winger toevoegen om op de lijn met Connor McDavid te spelen. Red Wings Andreas Athanasiou en ervaren verdediger Mike Green kwamen in ruil voor Sam Gagner en Kyle Brodziak en een 2020 vierde ronde pick, 2020 tweede ronde pick en 2021 tweede ronde pick. Ook namen de Oilers winger Tyler Ennis over van de Senators voor een 2021 vijfde ronde pick.

Hurricanes trades

De Hurricanes kwamen met Vincent Trocheck op de proppen van de Panthers en de omgekeerde weg gaan Erik Haula, Lucas Wallmark, Chase Priskie en Eetu Luostarinen. Ook ging Ranger Brady Skjei naar de Hurricanes voor een 2020 eerste ronde pick. En als laatste haalde men Sami Vatanen van de Devils op voor Janne Kuokkanen, Frederik Claesson en een 2020 vierde ronde pick.

Verder versterkte Vegas Golden Knights zich met goalie Robin Lehner van de Chicago Blackhawks. Die zal tezamen met Marc-Andre Fleury een ijzersterk duo gaan vormen. Vegas goalie Malcom Subban gaat richting Chicago. Met Stanislav Demin en een 2020 tweede ronde pick. ook haalde men Nick Cousins op van de Canadiens voor een 2021 vierde ronde pick.

De Penguins haalde een veteraan op in de naam van Patrick Marleau bij de Sharks voor een 2020 derde ronde pick. Ook haalde ze een oude bekende op. Namelijk Conor Sheary en Evan Rodrigues werden opgehaald in Buffalo en Dominik Kahun gaat de andere kant op.

De Islanders haalde ‘even’ Jean-Gabriel Pageau op in Ottawa en gaven hem gelijk een contract voor zes jaar voor 30 miljoen dollar. Devil Wayne Simmonds gaat naar Buffalo en Barclay Goodrow en een 2020 derde ronde pick gaat naar Tampa in ruil voor een 2020 eerste ronde pick en Anthony Greco.

Drukke dag in Anaheim

De Ducks zijn duidelijk bezig met een rebuild en gingen even een hoop spelers traden inclusief een paar draft picks.
Derek Grant gaat naar de Flyers voor Kyle Criscuolo en een vierde ronde 2020 pick.
Nick Richie naar Boston in ruil voor Danton Heinen.
Devin Shore naar Columbus in ruil voor Sonny Milano.
Korbinian Holzer naar Nashville in ruil voor Matt Irwin.
Daniel Sprong naar Washington in ruil voor Christian Djoos.
Agnus Redmond en een 2022 zevende ronde pick naar Edmonton in ruil voor Joel Persson.
Ondrej Kase naar Boston voor David Backes, Axel Andersson en een 2020 eerste ronde pick.

Previous Daniel Sprong moet via Hershey Bears plek afdwingen bij Washington
Next Een klote weekend voor Guus, een grote teleurstelling voor Bieke