Daniel Sprong moet via Hershey Bears plek afdwingen bij Washington


Daniel Sprong

Gisteravond maakte Anaheim Ducks bekend dat Daniel Sprong getrade was naar Washington Capitals. De 22-jarige Nederlander zat klem in California en mag het nu in de hoofdstad van Amerika gaan proberen. Hij sluit aan in het AHL-filiaal, Hershey Bears.

SPRONG: HOOFDSTUK DRIE

Onze landgenoot gaat zijn derde NHL-hoofdstuk aan zijn boek toevoegen, maar zal dat opnieuw via een AHL-filiaal moeten doen. Overigens is dat bij de Washington Capitals geen schande. Waar hij bij San Diego alle zeilen bij moest zetten om de play-offs te halen, leidt Hershey Bears de dans in de Atlantic Division. De Bears staan op de vierde plek van alle teams en hebben nog zicht op de Conference titel. De achterstand is drie punten op Belleville Senators.

Daniel Sprong San Diego

MIKE VOGEL: ‘SPRONG IS ZOEKENDE’

Caps-watcher Mike Vogel denkt dat er potentie genoeg in Sprong zit, maar dat de Amsterdammer zoekende is. ‘Hij is pas 22 jaar. Als er blessures zijn, heeft hij genoeg talent om in de top-6 te spelen. Hij is zoekende, hij is niet productief genoeg om top-6 te spelen en net niet gedisciplineerd genoeg for de bottom-6’, aldus Vogel. Sprong zit in zijn laatste jaar van zijn contract, voordat hij deze zomer een RFA (Restricted Free Agent) zal worden.

DEBUUT ZATERDAG

Bij de Bears zijn ze blij met de komst van Sprong. Vooral op de power play miste Hersey een ‘right hand shot’ na het vertrek van Riley Barber. Sprong zal zaterdag zijn debuut maken voor Hershey Bears. Saillant detail: tegen Wilkes/Barre, het filiaal van de Penguins. Onze landgenoot zal met nummer 11 gaan spelen bij ‘Chocolat and White’.

Afbeelding

Previous In het spoor van de play-offs in de Eerste Divisie
Next Columbus in overtime langs Ottawa, wie wat waar op trade deadline day