New York Rangers en Minnesota Wild houden hoop op playoffs

Afgelopen nacht waren er zeven duels in de NHL. Waarbij nu echt officieel de Red Wings niet meer de playoffs kunnen halen, maar met 48 verloren wedstrijden was dat al wel duidelijk. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Anaheim Ducks – Colorado Avalanche 0-1

Avalanche goalie Pavel Francouz, die twee jaar heeft bijgetekend bij Colorado, vierde dat met een shutout. Hij stopte alle 26 schoten van de Ducks. Het was zijn eerste shutout van het seizoen. De enige goal werd gescoord door J.T. Compher.

Carolina Hurricanes – New York Rangers 2-5

Met de zesde overwinning in zeven wedstrijden blijven de Rangers klimmen in de lijst richting de wild card plekken. Mika Zibanejad scoorde een goal en gaf twee assists. Voor de Hurricanes is het de derde nederlaag in vijf wedstrijden. Maar ze staan nog op een goede plek in strijd om de playoffs.

Calgary Flames – Boston Bruins 3-4

Na zes minuten lagen er al vijf goals in het netje. Drie voor de Flames en twee voor de Bruins. Na twaalf minuten maakte Charlie Coyle de 3-3 en Brad Marchand scoorde de game winner in de 21ste minuut.

Chicago Blackhawks – Nashville Predators 2-1 OT

Lange tijd leek het erop dat Mattias Ekholm met zijn goal in de tweede periode spekkoper was voor de Predators. Het leverde achteraf gezien in ieder geval een punt op. Twee keer Alex DeBrincat zorgde voor de euforie in Chicago door eerste de gelijkmaker te scoren en daarna in overtime het extra punt te pakken.

Dallas Stars – St. Louis Blues 1-5

Als je na 24 minuten je goalie wisselt weet de tegenstander eigenlijk al dat het een gelopen koers is. Ben Bishop kon naar de kant nadat Jaden Schwartz de 0-4 aantekende.  Voor de Blues was het na zeven nederlagen alweer de derde overwinning op een rij.

Edmonton Oilers – Minnesota Wild 3-5

De Oilers kwamen drie keer voor maar konden de voorsprong niet vasthouden. Een natural hattrick van geboren Edmontonner Jared Spurgeon velde het vonnis. Het was tevens zijn eerste in de NHL. Leon Draisaitl kon wel weer twee punten (1G, 1A) op zijn totaal bijschrijven en heeft nu 97 punten (35G, 62A) behaald in 61 wedstrijden.

New York Islanders – Detroit Red Wings 4-1

De Islanders konden weer eens winnen na vier nederlagen op een rij, Jordan Eberle scoorde ook een natural hattrick door de eerste drie goals binnen te schieten. Het was zijn derde hattrick uit zijn NHL-carrière.