43.574 toeschouwers bij Avalanche – Kings, Fleury pakt zestigste shutout

Face-Off IJshockey NHL

Gisterenavond en afgelopen nacht waren er elf duels in de NHL. Met daarbij de Stadium Series in het Falcon Stadium te Colorado onder het toeziend oog van 43.574 toeschouwers. Kings Tyler Toffoli scoorde daar een hattrick. Weer een grote thuisnederlaag voor de Flames met acht tegentreffers. Golden Knight Marc-Andre Fleury pakte alweer zijn zestigste shutout. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Arizona Coyotes – Washington Capitals 3-1

Sinds het moment dat Alexander Ovechkin nog maar twee goals nodig had om toe te treden tot de 700 goals club hebben ze van de vier wedstrijden er drie verloren. Na veertig minuten was de stand 1-1 en in de laatste periode was het Phil Kessel die met een powerplay goal de game winner maakte.

Boston Bruins – Detroit Red Wings 4-1

Revanche voor de Bruins. Verloren ze vorige week nog van de nummer laatst, afgelopen nacht wonnen ze. In de tweede periode werd het verschil gemaakt doordat de Bruins drie keer scoorde binnen een tijdsbestek van vier minuten. David Pastrnak bracht zijn seizoenstotaal op 42 goals door in de derde periode de 4-1 te maken via een snap shot.

Calgary Flames – Chicago Blackhawks 8-4

Weer een nederlaag voor de Flames met acht tegentreffers. Sam Bennet en Elias Lindholm namen de hele productie voor de Flames op zich. Patrick Kane en Jonathan Toews scoorde ieder een keer en gaven twee assists en Alex Nylander nam twee goals voor zijn rekening.

Colorado Avalanche – Los Angeles Kings 1-3

Organisatorische problemen waren er genoeg als je de sociale media nakijkt, bij de Stadium Series in het Falcon Stadium te Colorado. Bijvoorbeeld door deze tweet.

Los Angeles forward Tyler Toffoli had nergens last van, die scoorde gewoon drie keer.

Florida Panthers – Edmonton Oilers 1-4

Zonder vijf vaste basisspelers waaronder superster Connor McDavid wonnen de Oilers met 4-1 van de Panthers. Hoewel Leon Draisaitl weer twee punten kon bijschrijven op zijn totaal en nu staat op 92 punten was Kailer Yamamoto met drie punten (1G, 2A) de betere. De Zweedse verdediger Adam Larsson scoorde zijn eerste goal van het seizoen vanaf de blauwe lijn met een slap shot.

Minnesota Wild – San Jose Sharks 0-2

Sharks goalie Martin Jones pakte alle 39 schoten van de Wild die dus daarmee het debuut van de interim coach Dean Evason verziekte. Dylan Gambrell en Melker Karlsson scoorde de beide goals.

Montreal Canadiens – Dallas Stars 3-4 OT

Na een 3-0 voorsprong binnen  26 minuten leek er niets aan de hand met de Canadiens. Desalniettemin werd er toch verloren doordat men vier unanswered goals moest incasseren. De game winning goal was van Tyler Seguin in overtime.

Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs 2-4

Doordat Florida inmiddels zes keer verloor van de laatste zeven wedstrijden en de Leafs er vier wonnen van de laatste zeven staan die er inmiddels goed op voor de play-off plekken. Auston Matthews scoorde nummer 42 van het seizoenen staat daarmee gelijk met David Pastrnak.

St. Louis Blues – Nashville Predators 3-4

Nashville won alweer voor de tweede keer op een rij en houdt daarmee hoop op een play-off plek. Voor de Blues is het de vierde nederlaag op een rij. De wedstrijd werd geopend met een bedankwoord aan de redders van Jay Bouwmeester. Kyle Turris scoorde een keer en gaf twee assists voor de Preds. De gamewinner werd gemaakt door Mikael Granlund die een powerplay goal binnen schoot.

Tampa Bay Lightning – Philadelphia Flyers 5-3

De tiende overwinning op een rij voor Tampa die nu in de stand de Capitals voorbij zijn en tot op een punt de Bruins zijn genaderd. De eerste lijn pakte zeven punten. Nikita Kucherov (1G, 1A), Steven Stamkos (2A), Brayden Point (1G) en Victor Hedman (2A) waren weer lekker bezig. Mede te danken aan deze overwinning is goalie Andrei Vasilevskiy die alweer voor de 21ste keer op een rij minimaal een punt pakt.

Vegas Golden Knights – New York Islanders 1-0

Voor zijn zestigste shutout in zijn carrière hoefde Marc-Andre Fleury maar negentien stops te maken. Zodoende was de enige goal gelijk de game winner die werd gescoord door Reilly Smith in minuut 39. Fleury staat nu op plek achttien in de lijst met meeste shutouts.

Previous Heerenveen zet reuzenstap naar pole position, Den Haag grijpt finaleticket