Tilburg Trappers walst over hekkensluiter Krefeld heen


Tijd geleden

Zondagmiddag 16 februari, alweer een tijdje geleden dat Tilburg Trappers een thuiswedstrijd speelde. Ditmaal was hekkensluiter Krefelder EV 1981 op bezoek. Het duel eindigde in een 9-0 overwinning voor de thuisploeg. Tessa Schoenmakers praat jullie bij.

Jonne de Bonth. Foto: Arie Leeuwesteijn

Traag begin

De eerste periode kende een tam en traag begin. Beide teams nog ietwat aftastend, waardoor het meerdere malen vastliep voordat er een echte kans werd gecreëerd. Toch was daar halverwege de periode Mitch Bruijsten die de openingstreffer op het bord zette. Enkele minuten later kon ook broer Kevin Bruijsten de 2-0 raak schieten. Een kleine minuut verder mocht Raymond van der Schuit een doelpunt laten tellen, 3-0. De Trappers hadden de smaak goed te pakken, want even later was het wederom van der Schuit die goalie Sebastian Staudt passeerde en de 4-0 kon noteren.

Kevin Bruijsten met de 2-0. Foto: Arie Leeuwesteijn

Doorzetten

Waar Trappers erop gebrand was om het goede tempo van de eerste periode door te zetten ging Krefeld nu ook een tandje bijsteken. Helaas voor de bezoekende ploeg mocht het niet baten. Vier minuten in de tweede periode was het Tijn Jacobs die de 5-0 naar binnen knalde met behulp van ploeggenoten Delany Hessels en Wouter Sars. Niet lang daarna wist ook Mitch Bruijsten weer het gaatje te vinden waardoor de score in 6-0 veranderde. Anderhalve minuut voor de pauze lukte het Jordy Verkiel om eveneens een doelpunt op zijn naam te laten zetten, waardoor Tilburg met een 7-0 voorsprong voor de tweede keer richting de kleedkamers ging.

Tijn Jacobs. Foto: Arie Leeuwesteijn

Shutout

De derde periode begon met een goaliewissel, Staudt werd vervangen door collega Nils Kapteinat. Waar in eerdere periodes de teams gelijk fel uit te startblokken kwamen leek men het nu rustig te benaderen. Dit zorgde ervoor dat het speel minder vast kwam te liggen maar ook dat Krefeld meer kansen wist te creëren. Ruud Leeuwesteijn wist de puck iedere keer echter prima uit zijn netje te houden. Na enkele straffen hier en daar aan Tilburgse kant was het later in de periode Reno de Hondt die de 8-0 naar binnen schoot. Een kleine twee minuten voor het einde werd de 9-0 door D. Hessels naar binnen getikt. Het duel eindigde in een 9-0 overwinning voor Tilburg en daarmee een shutout voor Leeuwesteijn. Man of the match werd Delany Hessels.

Volgende week

Een vol programma voor komende week. Op dinsdag de inhaalwedstrijd thuis tegen Herner, en daarna wederom een ‘Hannover weekend’. Vrijdagavond uit tegen Hannover Indians en zondagmiddag thuis tegen Hannover Scorpions.

Interviews en video’s

 

Previous 43.574 toeschouwers bij Avalanche - Kings, Fleury pakt zestigste shutout
Next Heerenveen pakt nummer één ticket, Herentals en Eaters pakken zeges