Tilburg Trappers wint krankzinnig duel in Halle


Valentijnsdag

Op valentijnsdag moesten de Tilburgers hun partners achter laten om de draad weer op te pakken na het verlies bij Rostock Piranhas. Al vroeg op de dag werd de reis naar Halle gemaakt. Na een krankzinnig duel, versloeg Trappers, Saale Bulls. Het werd 3-5 Graeme McTaggart praat jullie bij.

Gretig

Na de openingsfase bepaalde vooral Saale Bulls het tempo. Daardoor liep Tilburg Trappers vooral achter de feiten aan. Een aantal kansen over en weer leverde geen doelpunten op. Omdat Trappers zelf niet de eerste klap kon uitdelen, deed Halle dat wel. Ian Meierdres dacht de puck onder controle te hebben maar werd toch bestolen door de Canadese Duitser Kyle Helms die vervolgens de puck binnen kon schieten. Even leek de gelijkmaker te vallen, die door het arbitrale trio niet werd toegewezen Tot overmaat van ramp voor de Tilburgers, schoot de halve Tsjech halve Duitser, Michal Bezouska de 2-0 binnen. Tilburg Trappers had het nakijken hoe Saale Bulls de leiding nam.

GOAL OR NO GOAL?

Panklaar schot

Tilburg Trappers leek vooral sterker te zijn met een man minder dan wanneer ‘compleet’. De Tilburgers kregen een aantal straffen maar wisten deze te ‘overleven’. Toch moesten ze wederom een goal incasseren. Een fout achterin zorgde ervoor dat de puck bij een speler van Halle terecht kwam. Vervolgens gaf die de pass op de Wit-Russische Duitser, Sergei Stas die de puck panklaar voor zijn stick kreeg en kon afdrukken. De 3-0 van Stas was de enige goal in de tweede periode. Daardoor keken de Brabanders na 40 minuten tegen een nog grotere achterstand aan.

Veerkracht

Tilburg Trappers moest in de achtervolging en deed dat zoals alleen zij dat kunnen, maar zeer zelden moeten doen. Al na drie minuten wist Diego Hofland, na een pass van Mitch Bruijsten, Alexei Loginov te bereiken die genadeloos binnenschoot. Ook Max Hermens knalde de puck via de rechterpaal de puck binnen. Het vertrouwen kwam terug. Toch waren de fans in het stadion er van overtuigd dat ze de winst niet zouden afgeven. Richting de slotfase van de allerlaatste periode wist Kevin Bruijsten in een powerplay de puck binnen te werken. 3-3. Met nog dik vijf minuten op de klok kon beiden teams de winst nog over de streep trekken.

Erop en erover

Tilburg Trappers liet in de slotfase zien waarom zij al het ‘hele’ seizoen in de top meedraait. Alsof de spelers een extra zuurstof tankje op de rug hadden en daardoor konden aanzetten. De goalie van Saale Bulls die een prima eerste en tweede periode keepte, lag al spartelend op de grond toen Diego Hofland de goal binnen wist te schieten. Hofland zorgde ervoor dat het stadion muisstil werd. Hofland gooide pas echt de wedstrijd op slot door anderhalve minuut voor tijd de 3-5 tegen de touwen te schieten. Hoe hij dat deed? Check de beelden hieronder:

Kyle Helms

Vorige maand spraken wij Kyle Helms na het duel tegen Tilburg Trappers waarbij uiteindelijk Saale Bulls één punt naar Halle wist mee te nemen. Nog een keer het interview terug bekijken om te horen wat Kyle over Tilburg Trappers had te zeggen? Check het interview hieronder:

Met de 3-5 overwinning in Halle op zak en de drie punten in de tas stevent Tilburg Trappers voor de derde keer op rij af, op de Oberliga Nord Titel. Zondag ontvangt Tilburg Trappers, Krefelder E.V. 1981  en dinsdag ontvangen de Tilburgers, runner-up Herner E.V.

Previous Shutout overwinning Nashville goud waard in strijd om een wild card plek
Next Pak slaag voor Luik in Nijmegen, Den Haag wint spektakelstuk