Shutout overwinning Nashville goud waard in strijd om een wild card plek


Face-Off IJshockey NHL

Elf wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Toronto en Florida verloren dure punten in strijd om de play-off plekken in de Atlantic Division. Daarentegen staan in de Pacific Division drie teams op 66 punten op de plekken twee tot en met vier met de Oilers, Knights en Flames. En Alexander Ovechkin lukt het voor de derde keer op een rij niet om dichterbij de 700 goals te komen. Twee goalies pakte een shutout. De update door Cor Machielsen.

Tampa Bay Lightning – Edmonton Oilers 3-1

Zonder de sterren Connor McDavid en Nikita Kucherov werd het toch een close game. Een fout van Leon Draisaitl kostte uiteindelijk de game winning goal shorthanded door Yanni Gourde. Tampa goalie Andrei Vasilevskiy pakte zijn twintigste wedstrijd op een rij met minimaal een punt en de negende overwinning op een rij voor de Lightning.

Buffalo Sabres – Columbus Blue Jackets 4-3 OT

Een 0-2 voorsprong konden de Blue Jackets niet over de streep trekken. Victor Olofsson scoorde twee keer voor Buffalo waaronder de overtime winner.

Toronto Maple Leafs – Dallas Stars 2-3

Frederik Andersen kwam terug van een blessure en ondanks de maar negentien schoten van Dallas werd hij toch drie keer gepasseerd. Na een 0-2 voorsprong voor Dallas lukte het de Leafs niet om die gelijkmaker te produceren. Auston Matthews scoorde wel zijn 41ste treffer van het seizoen alleen leverde het geen punten op.

Florida Panthers – Philadelphia Flyers 2-6

Met drie goals op negen schoten kon Panthers goalie Sergei Bobrovsky na de eerste periode inpakken. James van Riemsdijk scoorde een keer en gaf twee assists voor de Flyers.

New Jersey Devils – Detroit Red Wings 4-1

Na de 0-1 voorsprong voor Detroit kwamen er vier unanswered goals van de Devils in een tijdsbestek van maar vijf minuten. Wayne Simmonds nam er daar twee van voor zijn rekening.

Ottawa Senators – Arizona Coyotes 3-2

Na een goede start van Ottawa met twee goals in de eerste periode binnen zes minuten konden de Coyotes niet meer dan maar een goal dichterbij komen. Senators goalie Marcus Hogberg maakte namelijk 32 reddingen.

Nashville Predators – New York Islanders 6-0

Zijn eerste NHL-hattrick voor Predators Craig Smith en een shutout voor goalie Juuse Saros met 31 reddingen.

Minnesota Wild – New York Rangers 3-4 SO

Met de shootout overwinning pakte de Rangers hun derde overwinning op een rij. De gelijkmaker kwam in de laatste minuut tot stand. Mika Zibanejad scoorde de 3-3 met een tip-in. Hij scoorde tevens de game winning shootout.

Colorado Avalanche – Washington Capitals 2-3

Alexander Ovechkin voor de derde wedstrijd op een rij bleef hij doelpuntloos.  De Caps kwamen terug van een 2-0 achterstand die na twintig minuten op het bord stond. Verder in de wedstrijd waren er drie unanswered goals waaronder de game winning goal van T.J. Oshie in de 58ste minuut.

Vegas Golden Knights – St. Louis Blues 6-5 OT

Degene die de show stal was Blues Zach Sanford met vier goals. Het leverde ze echter maar een punt op doordat in de 55ste minuut Alex Tuch de 5-5 scoorde voor Vegas. Jonathan Marchessault strafte een hooking overtreding in overtime van Jaden Schwartz af. Door de powerplay goal te scoren met een wrister pakte de Golden Knights de volle buit.

Anaheim Ducks – Calgary Flames 0-6

Een 44 saves shutout voor Cam Talbot op bezoek in Anaheim. Mikael Backlund en Mark Jankowski scoorde ieder twee goals voor Calgary wat drie van de vier wedstrijden op de road trip wisten te winnen.

Previous Nummers Sedin broers retired, vierde hattrick David Pastrnak
Next Tilburg Trappers wint krankzinnig duel in Halle