Nummers Sedin broers retired, vierde hattrick David Pastrnak


Face-Off IJshockey NHL

Drie wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. De Sedin broers kregen hun nummer 22 en 33 in de nok van de hal in Vancouver retired. De update komt van Cor Machielsen.

Boston Bruins – Montreal Canadiens 4-1

Het was alweer de vierde keer dat David Pastrnak een hattrick scoorde dit seizoen. En daarmee pakt hij ook de toppositie over voor de Rocket Richard Troffee. Hij heeft nu 41 goals terwijl naaste belagers Alexander Ovechkin en Auston Matthews op veertig staan. Ook daar is het lekker spannend met de laatste 25 wedstrijden nog te gaan.

Los Angeles Kings – Calgary Flames 5-3

Pas na 31 minuten werd de score geopend. Calgary pakte de voorsprong maar binnen anderhalve minuut was het al weer 2-1 in het voordeel van de Kings. Elias LIndholm bracht de Flames twee keer in de derde periode terug naar een goal achterstand. Echter hield Los Angeles de punten in huis met een empty netter van Sean Walker.

Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks 3-0

Het werd een shutout met een record van 49 reddingen voor Jacob Markstrom. Terwijl de Canucks zelf maar twintig keer op de goal van Chicago schoten. De vijfde nederlaag op een rij voor de Blackhawks die daarmee dure punten verliezen in de strijd om de wild cards. Brandon Sutter was bij alle drie de goals betrokken. Hij scoorde de 3-0 en gaf assists bij de eerste twee goals. Vancouver staat op de eerste plek in de Pacific met drie punten meer dan de Oilers die echter twee wedstrijden tegoed hebben. Een mooie overwinning na de ceremonie van de Sedin broers.

Previous Situatie Jay Bouwmeester lijkt de goede kant op te gaan
Next Shutout overwinning Nashville goud waard in strijd om een wild card plek