Situatie Jay Bouwmeester lijkt de goede kant op te gaan


Jay Bouwmeester St Louis Blues

Gisteren ging er een shock wave door de ijshockeywereld. Voor het oog van velen werd Jay Bouwmeester getroffen door een hartaanval, tijdens het duel van St. Louis Blues en Anaheim Ducks. Een kleine 24 uur later lijkt het de goede kant op te gaan met de verdediger.

BOUWMEESTER STABIEL

St. Louis Blues Manager Doug Armstrong gaf gisteren vanuit Las Vegas een persconferentie en bracht goed nieuws. “Jay Bouwmeester ligt nog steeds in het UC Irvine Medical Center in Anaheim en doet het hartstikke goed. Er worden nu ontzettend veel tests gedaan om vast te stellen wat er is gebeurd en vooral de oorzaak te vinden. Maar het ziet er goed uit.” zei Armstrong.

Tekst gaat verder onder de video

Nadat Bouwmeester in de bank in elkaar zakte, was hij het bewustzijn kwijt. De ernst van de situatie was snel duidelijk, waarna het medisch personeel de verdediger met defibrillators weer bijgebracht werd. Ook Ducks-captain Ryan Getzlaf was alert en hielp direct om de bank uit de dug-out te rukken, zodat er ruimte was om de onfortuinlijke Blues-speler te kunnen helpen.

FACETIMEN

Captain Alex Pietrangelo is na het duel in Anaheim even op bezoek geweest bij zijn ploegmaat. Daar kon Bouwmeester al eventjes facetimen met zijn teamgenoten. “Het was een hele geruststelling om te weten dat hij even met ons kon praten en dat hij écht in hele goede handen is.”

Tekst gaat verder onder de foto

Jay Bouwmeester St Louis Blues

Wanneer Bouwmeester het ziekenhuis mag verlaten is nog niet bekend. Komende nacht spelen de Blues ‘gewoon’ het uitduel tegen Vegas Golden Knights. Het duel met Anaheim wordt op een nader te bepalen datum ingehaald. Daarbij wordt gestart met de 1-1 tussenstand en worden de volle 60 minuten gespeeld in het Honda Center.

Previous 'Vanuit het niets' zijn de Oranje dames hot
Next Nummers Sedin broers retired, vierde hattrick David Pastrnak