Hartaanval Jay Bouwmeester (St. Louis) tijdens duel met Anaheim


Jay Bouwmeester St Louis Blues

Jay Bouwmeester, verdediger van regerend kampioen St. Louis Blues, heeft in het duel tegen Anaheim Ducks een hartaanval gekregen. De verdediger keerde terug in de bank na een gewone shift en zakte na 12:10 in de eerste periode in elkaar.

BOUWMEESTER SNEL BEHANDELD

Nadat Bouwmeester vanuit het niets onderuit zakte, sloeg de paniek toe op de bank bij zijn medespelers. De medische staf van zowel de Blues als Ducks grepen heel snel in en stabilseerde hem. Daarna werd hij met spoed naar het ziekenhuis getransporteerd, waar hij nu voor verder onderzoek blijft.

De wedstrijd werd direct na het incident met Bouwmeester gestaakt, omdat de spelers logischerwijs van slag waren. Zojuist kwam er een eerste verklaring naar buiten van General Manager Doug Armstrong, waarin aangegeven werd dat de verdediger stabiel is, maar voor nadere onderzoeken in het ziekenhuis blijft.

Jay Bouwmeester St Louis Blues

VERKLARING

“Jay Bouwmeester werd getroffen door een hartaanval in de bank, nadat hij zijn shift had afgemaakt. Dankzij snel handelen van de medische staf en die van Anaheim Ducks konden we Jay gelukkig direct stabiliseren. Hij was op dat moment alert en kon al zijn ledematen nog bewegen. Daarna is hij naar het UC Irvine Medical Center vervoerd. Op dit moment is hij nog steeds alert en zal hij verdere onderzoeken ondergaan, die worden gemonitord door de medische staf van Anaheim Ducks. Een verdere update verwachten wij woensdagochend (middag in Nederland, red) te kunnen geven.”

 

Previous Kampioenschap Nederland krijgt finaleduel: zondag 1 maart om 15.30 uur
Next Den Haag boekt moeizame overwinning op Nijmegen