Den Haag boekt moeizame overwinning op Nijmegen


CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

Het duel tussen CAIROX HIJS Hokij vs Select 4-u Devils Nijmegen werd op 3 januari afgeblazen na ijsproblemen. Gisteravond werd het duel ingehaald. Het leverde een moeizame zege op voor Den Haag, dat in overtime de winst greep.

CAIROX Hijs Hokij – Select 4-u Devils Nijmegen 3-2 OT

Eerder dit seizoen in het Triavium eindigde de onderlinge confrontatie in 4-5. De gastheren wisten uiteindelijk in overtime de overwinning over de streep trekken: 3-2.

Voorsprong Nijmegen

Nadat de puck voor het eerst op het ijs was gekletterd duurde het enige tijd voordat het duel op gang kwam. Halverwege de eerste periode, op het moment dat Den Haag begon aan te dringen, was het Nijmegen dat voor het eerst de trekker overhaalde. Op de rechtervleugel werd Levi Houkes, door Nick de Jong en Jurryt Smid, weggestuurd. Met een ‘wrister’ schoot Houkes de puck voorbij Brett Magnus. Den Haag was wakker geschud en zette direct de achtervolging in. De scoringskansen werden echter geen van allen verzilverd. Ook Nijmegen kreeg tien seconden voor het einde van de periode dé mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. De ‘odd man rush’ werd echter door Magnus afgestopt. Met een 0-1 tussenstand ging de zoemer voor het einde van de eerste periode.

Den Haag buigt achterstand om

Vroeg in de tweede periode was het eindelijk raak voor Den Haag. Mike van Oeveren wist vanaf links Deniz Mollen in de lange hoek te passeren. Assists waren er voor Marco Bommezijn en Stef Overweg. Twee minuten later is het Den Haag dat, door Alan van Bentem, de voorsprong pakte. In de resterende minuten waren er zowel kansen voor Nijmegen om weer op gelijke hoogte te komen, als voor Den Haag om de voorsprong te vergroten. Met 2-1 op het scorebord gingen de teams voor de tweede keer richting de kleedkamers.

Gelijkmaker Nijmegen

In de derde periode ging Den Haag vanaf de eerste minuut op zoek naar een veiligere marge. Echter is het Nijmegen dat de stand in de 55e minuut weer in evenwicht wist te brengen. Na een Haagse poging tot uitverdedigen wist Jan Jarabek op rechts de puck te onderscheppen. Jarabek vond de in de slot vrijstaande De Jong die geplaatst binnenschoot: 2-2. De gelijkmaker gaf de Nijmegenaren weer nieuwe energie, maar een goal leverde dit niet meer op.

Doug Rose matchwinner

In de tweede minuut kwam Den Haag, door penalties voor De Jong en Harley Verkroost, op powerplay. Tegen deze numerieke meerderheid was Nijmegen niet opgewassen. Via Zach Doerring en Joey Oosterveld belandde de puck bij Doug Rose. Met een raket van een onetimer knalde Rose vanaf links de 3-2 binnen.

Previous Hartaanval Jay Bouwmeester (St. Louis) tijdens duel met Anaheim
Next Oranje Leeuwinnen, Daniel Sprong, OKT Oranje, krakers BeNe League