Kampioenschap Nederland krijgt finaleduel: zondag 1 maart om 15.30 uur


UNIS Flyers Heerenveen CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

Na lang wikken en wegen is de bevroren kogel eindelijk door de kerk. De strijd om het Nederlandse kampioenschap krijgt een finaleduel. Aanvankelijk werd het gehele Final Four weekend geschrapt, doordat er twee rondes van het OKT ingepland moesten worden. In augustus zou ‘op korte termijn’ meer bekend worden gemaakt.

FINALEDUEL 1 MAART

Het finaleduel zal op zondag 1 maart om 15.30 worden gespeeld in het stadion van de ploeg die het hoogst op de BeNe League ranglijst te vinden is. Eén ding weten we op dit moment zeker: UNIS Flyers is de eerste zekere finalist en grote favoriet om het ’thuisvoordeel’ op te eisen. De Friezen hebben met vier duels te gaan een voorsprong van zeven verliespunten op Den Haag. De stand op dit moment is als volgt tussen de Nederlandse teams:

# Team GP W OTW OTL L PTS +/-
1 UNIS Flyers Heerenveen 16 14 0 1 1 43 +59
2 CAIROX HIJS Hokij 14 9 1 1 3 30 +33
3 Microz Eaters 15 7 0 2 6 23 +25
4 Select 4-u Devils 14 6 0 1 7 19 +12
5 Zoetermeer Panters 14 5 2 0 7 19 +1
6 Trappers BNL Team 15 0 0 0 15 0 -118

Tekst gaat onder de foto verder

Devils Nijmegen Eaters Geleen IJshockey
Foto: Sharon Jasper, Face-Off

Wie naar de stand kijkt kan voorzichtig, alhoewel voorbarig, de conclusie trekken dat Den Haag de tegenstander van Heerenveen zal worden in Thialf. De ploeg van Chris Eimers heeft een voorsprong van tien verliespunten op Geleen en elf op respectievelijk Nijmegen en Zoetermeer. Bovendien zijn deze week alle drie de ploegen de opponent van de Hofstedelingen. Allereerst komt Nijmegen vanavond op bezoek in De Uithof en vervolgens komende vrijdag Geleen. Ten slotte reist Den Haag zaterdag af naar de Silverdome.

Zodra de finalisten bekend zijn komt er snel duidelijkheid over de kaartverkoop.

Previous Guus van Nes en zijn Bobcats blijven stijgen in de rankings
Next Hartaanval Jay Bouwmeester (St. Louis) tijdens duel met Anaheim