Gekortwiekt Trappers verliest winning streak in Rostock


Vrijdagavond was het wederom tijd voor een uitwedstrijd voor Tilburg Trappers tegen Rostock Piranhas. Ditmaal met een bijzondere selectie; 6 Oberliga spelers, 5 U20 spelers die vaker meedoen met het team en 9 Beneleague spelers. Wat ook bijzonder was, is dat geblesseerde captain Mickey Bastings assistent coach van de dag was. Het duel resulteerde in een 4-3 overwinning voor de thuisploeg. De eerste overwinning ooit van de Piranhas tegen Tilburg en tevens ook het einde van de winning streak van maar liefst dertien games. Tessa Schoenmakers praat jullie bij.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Archieffoto: Reiner van Raak

Lekker begin

Met een vlammende start kwam Trappers uit de startblokken. De jonge brigade onder leiding van Josh Mizerek wist met veel snelheid de wedstrijd te spelen. Hierdoor konden ze vaak aanvallen en leidde het tot vele kansen, maar dankzij sterke goalie Jakub Urbisch kwam het niet tot een doelpunt. Na acht minuten in de wedstrijd was het toch Jordy van Oorschot die tijdens de powerplay langs Urbisch kon komen en de 0-1 op zijn naam kon zetten. Verder wist zowel Trappers als Rostock enkele kansen te creëren maar niks mocht baten voor de eerste pauze.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Jordy Van Oorschot. Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Voorsprong

Na slechts twee en een halve minuut in de tweede periode kon Mitch Bruijsten een doelpunt noteren, 0-2. Waar Trappers in de eerste periode duidelijk sterker was lukte het nu Rostock om beter terug te komen en meer kansen te hebben. Het was dan ook Werner Hartmann die tien minuten later de eerste treffer voor de thuisploeg naar binnen schoot, 1-2. Rostock was zeer goed op weg naar de gelijkmaker, maar goalie Ruud Leeuwesteijn kon het doel de rest van de periode schoon houden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Ruud Leeuwesteijn. Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Trefzeker

Een kleine tien minuten in de laatste periode was het Christopher Stanley die de gelijkmaker binnenschoot en de score in 2-2 veranderde. Vijf minuten later kon ook ploeggenoot Jannik Weist een puntje laten tellen en de 3-2 op het scorebord laten verschijnen. Even verder kwam de genadeklap van Constantin Koopman die de 4-2 binnenknalde. Een halve minuut voor het einde schoot Alexei Loginov nog de 4-3 op het bord. Dat was niet genoeg voor de winst, die in Rostock bleef en daarmee voor het eerst naar de Piranhas ging.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Alexei Loginov. Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Komende week

Voor zondag staat er geen wedstrijd op het programma door een verplaatste wedstrijd in verband met het OKT voor de oranje mannen. Voor vrijdag 14 februari staat de uitwedstrijd tegen MEC Saale Bulls Halle op het programma.

Previous Dapper Nederland houdt favoriet Kazachstan redelijk goed tegen
Next Elvis evenaart stokoud record, Minnesota aan opmars bezig