Elvis evenaart stokoud record, Minnesota aan opmars bezig


Face-Off IJshockey NHL

Vier wedstrijden de afgelopen nacht in de NHL. Columbus goalie Elvis Merzlikins evenaart een record uit de jaren dertig met zijn vijfde shutout in acht wedstrijden. En Toronto weet weer eens te winnen. De update via Cor Machielsen.

Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 2-0

Met maar zestien reddingen was deze shutout voor Elvis Merzlikins alweer zijn vijfde in acht wedstrijden en evenaart hij het record van Boston Bruins Tiny Thompson uit 1938. Detroit goalie Jimmy Howard maakte 42 reddingen maar verloor toch zijn achttiende wedstrijd op een rij terwijl hij de starting goalie was.

Dallas Stars – Minnesota Wild 2-3

Een 2-0 voorsprong was niet besteed aan de mannen uit Dallas. Na veertig minuten was de stand weer gelijk met 2-2. Maar in de laatste halve minuut van de wedstrijd scoorde Joel Eriksson Ek zijn tweede goal met een wrap around. Dat betekende de derde overwinning op een rij voor Minnesota.

New York Rangers – Buffalo Sabres 2-3

Buffalo pakte na veertig minuten een 0-2 voorsprong en aan het begin van de derde. Was het ex Rangers speler Jimmy Vesey met de 0-3. In de laatste drie minuten kwam New York nog terug tot 2-3. Desondanks liet Sabres goalie Carter Hutton zich niet meer passeren. En was met 37 reddingen first star.

Toronto Maple Leafs – Anaheim Ducks 5-4

De twee dagen geleden gehaalde goalie Jack Campbell van de Kings stond tussen de palen bij Toronto. Met de 4-3 van Jason Spezza drie minuten voor tijd leek een overwinning binnen bereik maar de gelijkmaker in de laatste minuut van Derek Grant betekende overtime. Daarin zorgde John Tavares zes seconden voor tijd met een powerplay goal voor de broodnodige punten in de strijd om de playoff plaatsen. Auston Matthews heeft inmiddels veertig goals gemaakt en staat nu op gelijke hoogte met Alexander Ovechkin die er eveneens veertig in heeft liggen.

Previous Gekortwiekt Trappers verliest winning streak in Rostock
Next Leuven slaat slag tegen Mechelen in strijd play-off plekken