Leuven slaat slag tegen Mechelen in strijd play-off plekken


Chiefs Leuven
Foto: Chiefs Leuven

Een mager speelschema dit weekend in de BeNe League, waar op zaterdag de enige twee duels van dit weekend werden gespeeld. Luik Bulldogs won van Tilburg Trappers en Chiefs Leuven deed prima zaken in de strijd om de play-offs met winst op Mechelen.

CHIEFS LEUVEN – MECHELEN GOLDEN SHARKS 7-5

Altijd beladen is het duel tussen Leuven en Mechelen wel te noemen. Volop strijd en twee ploegen die de winst willen grijpen. Gisteren was er zelfs sprake van moeten winnen, gezien de stand op de ranglijst. De Chiefs kenden vooraf een voorsprong van drie verliespunten.

Saai was de eerste periode allerminst, goed niet altijd. Borya Kolyasnikov opende al vroeg de score voor Leuven, waarna het duel werd gekenmerkt door kerende kansen. Twee maal was het trio Mike Robinson, Kevin Miller en Stef Vermeulen succesvol voor Mechelen, met die laatste steeds als afmaker. Met 1-2 op de borden, moest nu de thuisploeg weer in de achtervolging. In de slotfase sloeg Leuven toe: Adam Logozzo en Jeffie Versin wisten Gyesbrechts te kloppen en dus ging de voorsprong de kleedkamer van Chiefs in.

Chiefs Leuven Mechelen Golden Sharks
Foto: Chiefs Leuven

Ook het middenstuk leverde spektakel voor het publiek. Kevin Miller trok de stand al vroeg gelijk, waarna Marek Ziarny de Sharks zelfs weer op voorsprong bracht. Logozzo bracht een paar minuten later de boel weer in evenwicht: 4-4 na 29 minuten spelen. Kort daarna wat schermutselingen en toen die eerste kruitdampjes opgetrokken waren zette Dries Blockx Leuven weer op voorsprong. Ook Alec James deed een duit in het zakje en bracht voor het eerst een marge van twee op de borden. Mechelen capituleerde niet en trok vlot het gat weer naar één via Mick op den Beeck. In de slotminuut sloegen de Chiefs nogmaals op de kin van Mechelen; de Fin William Kangasniemi wist Gyesbrechts voor een zevende maal te kloppen voor een 7-5 ruststand.

Chiefs Leuven Mechelen Golden Sharks
Foto: Chiefs Leuven

In het slotstuk opnieuw veel strijd tussen beide teams, maar dit keer viel het scoren tegen. Beide goalies pareerden de aanvalsgolven prima en Mechelen moest leidzaam toezien hoe de tijd verstreek. De bezoekers konden niet meer dichterbij komen en de Pietermannen koesterden de zege. Belangrijke punten voor Leuven, dat en passant ook Zoetermeer en Nijmegen een dienst verleende in de strijd om plek vijf tot en met acht.

LUIK BULLDOGS – TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 7-1

De Bulldogs ontvingen rode lantaarn houder Trappers in het eigen Médiacité. De bezoekers wensten niet mee te werken aan een open huis en verdedigde met hand en tand. Dat ging hen, opnieuw, goed af. Luik had moeite om de defensie te kraken en vond meermaals Wim van den Hout op haar pad. Na een opstootje, wist de thuisploeg dan toch als eerste de bordjes te draaien. Sean McCann Coppens opende de score. Twee treffers van Jessyko Bernard, beiden op assist van Frank Neven en Bryan ‘Kolo’ zorgden voor een 3-0 ruststand.

Luik Bulldogs
Foto: Ice Hockey Photography

De Trappers deden in Luik waar zij dit seizoen zo vaak de terechte credits voor kregen; hard werken, blijven gaan en het de tegenstander zo lastig mogelijk maken. Alexandre Bremer wist nog wel snel de 4-0 te maken, maar daar bleeft het dan ook wel bij. Slechts één goal in 20 minuten, dat mochten de Bulldogs zich aantrekken.

Trappers Toekomstteam
Foto: Robert Bos

Toen Remco Hamers op aangeven van Roy Ansems de Trappers op het scorebord zette, mocht Luik wel iets meer laten zien. Twee treffers van Bryan Kolodzjieczek brachten de tussenstand wat meer richting de verhoudingen. Bryan Henry bracht in de slotminuut de 7-1 eindstand op het bord, waarmee de drie punten bijgeschreven werden. Bulldogs kruipt langzaam richting de top-3 door de tiende zege in elf duels.

STAND

# Team GP W OTW OTL L PTS +/-
1 UNIS Flyers Heerenveen 16 14 0 1 1 43 +59
2 ERA Renomar HYC 13 9 2 0 2 31 +51
3 CAIROX HIJS Hokij 14 9 1 1 3 30 +33
4 Luik Bulldogs 13 9 1 0 3 29 +42
5 Microz Eaters Limburg 15 7 0 2 6 23 +25
6 Chiefs Leuven 14 6 1 1 6 21 +1
7 Select 4-u Devils 14 6 0 1 7 19 +12
8 Zoetermeer Panters 14 5 2 0 7 19 +1
9 Mechelen Golden Sharks 13 4 0 0 9 12 -11
10 Antwerp Phantoms 15 2 0 1 12 7 -92
11 Trappers BNL Team 15 0 0 0 15 0 -118
Previous Elvis evenaart stokoud record, Minnesota aan opmars bezig
Next Philadelphia overklast Washington, compacte Pacific divisie super spannend