Philadelphia overklast Washington, compacte Pacific divisie super spannend


Face-Off IJshockey NHL

Twaalf wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Waarbij in Edmonton de schrik toesloeg nadat Connor McDavid bleef liggen na een crash tegen de boarding. Maar volgens coach Dave Tippett leek de blessure mee te vallen en is het niet meer dan een blauwe plek. Washington kreeg een oorwassing van Philadelphia en Toronto verloor weer, echter pas in overtime van Montréal. De update door Cor Machielsen.

Boston Bruins – Arizona Coyotes 4-2

De Boston Bruins wonnen voor de zesde keer op een rij en versloegen zo de Coyotes. Die sinds de blessure van hun nummer een goalie in een neerwaartse spiraal zijn geraakt. Laatste tien wedstrijden met twee overwinningen. Phil Kessel speelde zijn 831ste opeenvolgende wedstrijd.

Columbus Blue Jackets – Colorado Avalanche 1-2

Het leek erop dat goalie Elvis Merzlikins een nieuw record voor de Blue Jackets neer zou gaan zetten. Maar in de laatste tien minuten dachten Nazem Kadri en Nathan MacKinnon daar anders over.

Edmonton Oilers – Nashville Predators 3-2

Na een 0-2 achterstand en een hinkelende Connor McDavid waren er nog weinig die in een goede afloop geloofden. Acht seconden voor het einde van de tweede periode schoot McDavid op doel en die puck verdween via Alex Chiasson en Preds verdediger Kyle Turris in het net. In de derde periode werd het de Leon Draisaitl show. Met twee spijkerharde snap shots zorgde hij voor de broodnodige punten in de strijd om de playoffs. En staat hij samen met Connor McDavid op dertig goals en meer dan tachtig punten en dat is sinds 1996-1997 met Jaromir Jagr en Mario Lemieux niet meer voorgekomen binnen een tijdspanne van 55 wedstrijden.

Florida Panthers – Pittsburgh Penguins 2-3

Goalie Tristan Jarry zorgde met 33 reddingen dat de volle buit mee terug kon uit Florida naar Pittsburgh. Kris Letang zorgde met een goal en een assist mede voor de winst. De Pens hebben nu drie van de laatste vier wedstrijden gewonnen.

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 2-1 OT

Het leek erop dat de Leafs twee wedstrijden op een rij zou gaan winnen met de gehaalde back-up goalie Jake Campbell. Echter Marco Scandella met zijn eerste goal voor de Canadiens en Ilya Kovalchuck in overtime. Zorgde ervoor dat de Leafs drie van de vier punten pakte en door het verlies van Florida staan ze nu op een playoff plek.

New Jersey Devils – Los Angeles Kings 3-0

De tweede shutout op een rij voor Mackenzie Blackwood van de Devils. Met 37 reddingen was hij first star. De Kings hebben nu negen van de laatste tien wedstrijden verloren.

St. Louis Blues – Dallas Stars 2-3 OT

Twee goals van Colton Parayko betekende een snelle 2-0 maar Dallas kwam terug. Roope Hintz scoorde de 2-2 en de overtime winner voor Dallas.

Tampa Bay Lightning – New York Islanders 3-1

Lightning goalie Andrei Vasilevskiy verlengt zijn behaalde punten naar achttien wedstrijden. Hij kreeg niet zoveel te doen want de Islanders kwamen maar tot achttien schoten. Brayden Point scoorde en gaf een assist voor Tampa die nu zes wedstrijden op een rij hebben gewonnen.

Vancouver Canucks – Calgary Flames 2-6

In de strijd van de Pacific zijn dit hele belangrijke punten voor de Flames. Zes verschillende doelpuntenmakers en dat terwijl de 1-0 voor Vancouver al viel na 34 seconden. Dillon Dube scoorde en had een assist voor Calgary. De stand in de Pacific is nu:
1. Vancouver 56-65
2. Edmonton 55-64
3. Vegas 57-64
4. Calgary 56-62
5. Arizona 57-61

Vegas Golden Knights – Carolina Hurricanes 5-6 SO

Na veertig minuten is het 3-1 en na 43 minuten stond het 4-2. Dan scoren de Hurricanes drie keer op een rij met daaronder twee powerplay goals. Cody Eakin lukt het dan voor de Knights om twee minuten voor tijd de 5-5 te scoren. Ondanks de vier mogelijkheden in de overtime voor Vegas konden ze James Reimer niet meer passeren. En hij werd ook in de shootouts niet gepasseerd en mede daarmee werd de shootout van Hurricanes Andrei Svechnikov de game winner.

Winnipeg Jets – Ottawa Senators 5-2

Dankzij een hattrick van Patrik Laine met drie powerplay goals en vier punten voor Kyle Connor werden de Senators verslagen. Het is voor Ottawa de vierde nederlaag op een rij. Daarentegen wonnen de Jets van de laatste vier er drie.

Washington Capitals – Philadelphia Flyers 2-7

Na de vorige wedstrijd van de Flyers met een 5-0 shutout verlies verwacht je niet dat ze er even zeven gaan scoren bij de koploper in de league. En toch gebeurde het. Waar iedereen verwachte dat Alexander Ovechkin de 700 goals zou gaan halen werd het Claude Giroux die de 800 punten haalde doordat hij een goal en twee assists gaf.

Previous Leuven slaat slag tegen Mechelen in strijd play-off plekken
Next William Kangasniemi vertrekt vanwege studie bij Chiefs Leuven