William Kangasniemi vertrekt vanwege studie bij Chiefs Leuven


Kangasniemi Leuven
Foto: Kurt Tops

William Kangasniemi vertrekt komende woensdag terug naar Finland. De 24-jarige Finse import van Chiefs Leuven is klaar met zijn studie in het Leuvense en gaat deze verder afmaken in zijn thuisland.

KANGASNIEMI SMAAKMAKER

Onverwacht, maar als groot cadeau, wandelde de Fin binnen bij de ploeg uit Leuven. Nadat hij getest werd tijdens trainingen werd het huwelijk met ‘ja’ beklonken. Al snel bleek de aanvaller behendig, snel en een kwaliteitsimpuls voor de ploeg. Ook qua persoonlijkheid vond hij heel snel aansluiting bij zijn ploeggenoten. Bijnamen als ‘Willie’ en ‘New Guy’ vanwege zijn tongbrekende achternaam waren veel gehoord. Waar niemand aan het begin van het seizoen van hem gehoord had, werd al snel duidelijk dat de aanvaller één van de smaakmakers werd van Chiefs.

Tekst gaat onder de foto verder

Kangasniemi Leuven
Foto: Kurt Tops

Kangasniemi vertrekt op een, voor Chiefs, pijnlijk moment. De ploeg staat zesde, met mogelijkheden om de stap omhoog te maken ten koste van Geleen. Komend weekend speelt Leuven tegen Luik en Heerenveen, een zwaar programma waar de kwaliteiten van de Finse vleugelflitser gemist zullen worden. Door de gesloten transfermarkt is het Gil Paelinck niet toegestaan een nieuwe aanwinst aan de ploeg toe te voegen.

Tekst gaat onder de video verder

EEN GOED RAPPORT

De aanvaller kan een goed rapport overleggen tijdens zijn verblijf in het Leuvense. In 24 duels (Beker en BeNe League) was Kangasniemi goed voor 22 goals en 11 assists, voor een totaal van 33 punten. Alleen Alec James kan op dat vlak betere cijfers overleggen dan de Fin.

Previous Philadelphia overklast Washington, compacte Pacific divisie super spannend
Next Nummer laatst Detroit verslaat koploper Boston, Colorado hijgt St. Louis in de nek