Nummer laatst Detroit verslaat koploper Boston, Colorado hijgt St. Louis in de nek


Face-Off IJshockey NHL

Gisterenavond twee en afgelopen nacht drie wedstrijden in de NHL. De nummer laatste Detroit versloeg de koploper Boston. Later was het Colorado dat nu St. Louis in het vizier heeft na de vijfde winst op een rij. De update door Cor Machielsen.

Buffalo Sabres – Anaheim Ducks 2-3

Met een back-up goalie voor de back-up goalie op het ijs was de missie na twaalf minuten al haast een onmogelijk. Goalie Jonas Johansson kreeg zes schoten te verwerken en drie kon hij er niet stoppen. Door twee goals van Buffalo werd het nog spannend vanaf minuut 31 maar beide keepers werden niet meer gepasseerd.

Detroit Red Wings – Boston Bruins 3-1

De Bruins hadden genoeg kansen, ze schoten het dubbele aantal keren (40 om 20) op doel van Jonathan Bernier, het lukte hem twee keer te passeren. Echter een keer ging dat vanuit een buitenspelsituatie. Brendan Perlini scoorde zijn eerste goal van het seizoen. Daarna was het Andreas Athanasiou met de overige twee goals.

Minnesota Wild – Colorado Avalanche 2-3

De drie game winning streak van Minnesota werd een halt toegeroepen door Colorado. Met ieder een goal en een assist waren Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog en Cale Makar trefzeker. Voor de Avalanche was dit de vijfde overwinning op een rij.

New York Rangers – Los Angeles Kings 4-1

Rangers rookie goalie Igor Shesterkin startte voor de zesde keer en met 42 reddingen was hij medeverantwoordelijk voor zijn vijfde overwinning. Filip Chytil had twee assists en de Kings verloren hun vijfde wedstrijd op een rij.

Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 5-2

Na de eerste periode stond er 0-2 op het bord. En door een assist te geven bij de eerste goal haalde Jonathan Toews zijn 800ste punt. Tijdens de tweede en derde periode vijf unanswered goals van de Jets met twee van Kyle Connor. En daarmee zette hij de Jets op een plek bij de wildcard in de Western Conference.

Previous William Kangasniemi vertrekt vanwege studie bij Chiefs Leuven
Next 'Duitse teams gooien plan gezamenlijke BeNe League de prullenbak in'