Oranje Leeuwinnen, Daniel Sprong, OKT Oranje, krakers BeNe League


De eerste ronde van het OKT in Spanje hebben de Oranje heren makkelijk overleefd. In Kazachstan speelde Nederland geen rol van betekenis. Het OKT: Een goede leerschool of kansloze onderneming? Onderbouw je antwoord.

Oranje Polen OKT

Cor: Was een mission impossible, zo eerlijk moeten we zijn. Maar valt er wat van te leren als je twee keer kansloos weggespeeld wordt?

Paul: Spelen op het hoogste niveau is altijd een goede leerschool. Bij voorbaat was al bekend dat Team Netherlands op het OKT in Nur-Sultan slechts een figurantenrol zou gaan vervullen. Je kunt je wel afvragen of het zin heeft om aan een OKT mee te doen, als de sterkst mogelijke selectie niet kan worden samengesteld. De tegenstanders doen dit immers wel.

Oranje Polen OKT

Sharon: Elke ervaring is er weer één. Of het nou mee of tegenvalt. Hier valt genoeg uit te halen waar dan de focus op moet gaan liggen en mee aan de gang te gaan.

Reginald: Absoluut goede leerschool. Elke wedstrijd samen, elke week samen is meerwaarde. Zowel voor de spelers individueel, voor de spelersgroep alsook voor de coaches en omkadering. Ook hier geldt alle leermomenten beleven, samen evalueren en dan progressie nastreven.

Previous Den Haag boekt moeizame overwinning op Nijmegen
Next Toronto wint na afkeuren goal Arizona, Minnesota houdt wildcard plek in vizier