Toronto wint na afkeuren goal Arizona, Minnesota houdt wildcard plek in vizier


Face-Off IJshockey NHL

Elf wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Met de wedstrijd tussen de Blues en de Ducks die werd stilgelegd nadat Jay Bouwmeester een hartinfarct kreeg. Net na zijn shift. Volgens de GM Doug Armstrong kon Bouwmeester gestabiliseerd worden en is naar het ziekenhuis vervoerd. Toronto kreeg volgens de social media wel erg makkelijk een goalie interference mee bij de overtime goal van Arizona. Oordeelt u zelf bij de recap. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Anaheim Ducks – St. Louis Blues 1-1

bij 1-1 stilgelegd in verband met medische urgentie

Buffalo Sabres – Detroit Red Wings 3-2

Detroit pakte twee keer een voorsprong door goals van Darren Helm maar de winst ging naar Buffalo toen Sam Reinhart de 3-2 maakte in de derde periode.

Colorado Avalanche – Ottawa Senators 3-0


Philipp Grubauer pakte een shutout door alle 34 schoten van Ottawa te pakken. Het was alweer de vijfde overwinning op een rij voor de Avalanche.

Dallas Stars – Carolina Hurricanes 4-1

Met een hattrick waarvan twee goals op de powerplay was Jamie Benn verantwoordelijk voor de winst van Dallas tegen Carolina.

Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 5-3

Zonder hun beste speler Connor McDavid die er twee tot drie weken uitligt werd er toch gewonnen. De Blackhawks kwamen twee keer op voorsprong met de 1-2 en 2-3 maar iedere keer kwamen de Oilers terug via Kyler Yamamoto. Mike Smith stopte in de derde periode alle achttien schoten van Chicago. Bovendien bouwde Leon Draisaitl zijn voorsprong uit qua punten naar 89 met een goal en drie assists.

Minnesota Wild – Vegas Golden Knights 4-0

Een shutout voor Minnesota goalie Alex Stalock met 26 reddingen. Kevin Fiala scoorde een keer en had twee assists.

New Jersey Devils – Florida Panthers 3-5

De vierde lijn met Mike Matheson, Mark Pysyk en Noel Acciari van Florida was goed voor zes punten. Opmerkelijk daaraan is dat er twee verdedigers als voorwaartsen speelde.

New York Islanders – Philadelphia Flyers 5-3

Anderhalve minuut voortijd scoort Sean Couturier de gelijkmaker voor de Flyers. Iedereen ging zich opmaken voor overtime behalve Ryan Pulock. Die schoot veertig seconden voor tijd de game winning goal binnen voor de Islanders.

Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning 1-2 OT

Tampa goalie Andrei Vasilevskiy pakte alweer voor de negentiende keer op een rij punten. Hij staat nu daarmee op de zesde plaats in de geschiedenis van de NHL. Tampa won voor de achtste keer op een rij door een overtime goal van Yanni Gourde.

Toronto Maple Leafs – Arizona Coyotes 3-2 OT

Wel een wedstrijd met een verhaal. In de overtime scoort eerst Arizona door Jakob Chychrun maar die werd afgekeurd voor goalie interference. En daarna sloeg Toronto toe met een goal van Kasperi Kapanen.

Winnipeg Jets – New York Rangers 1-4

De Rangers bouwde een voorsprong op van 4-0 mede door twee goals van Chris Kreider. Rookie goalie Igor Shesterkin pakte alweer zijn zevende overwinning in acht starts.

Previous Oranje Leeuwinnen, Daniel Sprong, OKT Oranje, krakers BeNe League
Next 'Vanuit het niets' zijn de Oranje dames hot