Oranje Leeuwinnen, Daniel Sprong, OKT Oranje, krakers BeNe League


De Oranje Leeuwinnen speelden vorige week twee vriendschappelijke duels tegen Oostenrijk. Er werd één keer nipt verloren in een shootout en er werd één keer met ruime cijfers gewonnen. Wat zegt dit over hun kansen in april op het WK in Frankrijk?

Oranje Dames
Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off

Sharon: Dit was een mooie stap om te kijken waar ze op moeten focussen. Dus denk dat ze richting het WK zeker weer vooruit gaan en daardoor weer een goede kans zullen maken om mee te doen met de andere landen.

Reginald: Prachtig wat de dames doen. En het groeiproces is nog volop bezig. Straks gaat het om de knikkers en wordt het wat stouter en sneller. Leergeld zal betaald worden. De ervaringen zullen echter de bodem zijn om volgend jaar weer wat sterker te wezen.

Cor: Nederland gaat niet zomaar promoveren, maar degraderen ook niet. Er staat een stabiel hongerig team waarvan de kern al een aantal jaren samenspeelt. Met een aantal jonge leeuwinnen uit de U18 erbij staat er gewoon een heel goed team wat bereid is er 200% voor te gaan.

Paul: Als we kijken naar IIHF ranking van 2019 dan is Zweden (7e) dé grote favoriet. Ook gastland Frankrijk (10e), Oostenrijk (12e), Noorwegen (13e) en Slowakije (15e) staan momenteel boven Nederland (21e). Handhaving in deze poule zal niet eenvoudig zijn, maar toch zie ik lichtpuntjes. De oefenwedstrijden tegen Oostenrijk hebben aangetoond dat Nederland op het WK zeker niet onder hoeft te doen aan dit land. Een positief resultaat tegen de Oostenrijkers is dus in theorie haalbaar. In het verlengde van deze theorie valt er tegen Noorwegen en Slowakije ook wel iets te halen denk ik. En misschien zelfs tegen Frankrijk…Maar het blijft natuurlijk koffiedik kijken, het zijn immers oefenwedstrijden.

Previous Den Haag boekt moeizame overwinning op Nijmegen
Next Toronto wint na afkeuren goal Arizona, Minnesota houdt wildcard plek in vizier