Jets en Predators naderen wild card spot, Marc-Andre Fleury pakt 460 overwinningen


Face-Off IJshockey NHL

Twaalf wedstrijden de afgelopen nacht in de NHL. Marc-Andre Fleury (460) passeert Hendrik Lundqvist (459) als vijfde goalie ooit met de meeste overwinningen. Connor McDavid is dit seizoen de tweede speler die de 80 punten grens doorbreekt naast teamgenoot Leon Draisaitl. En Andrei Vasilevskiy passeert als eerste Lightning goalie de grens van 17 wedstrijden op een rij met minimaal een punt. De Jets en Predators kruipen door goede overwinningen weer richting de wild card plekken. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Arizona Coyotes – Carolina Hurricanes 3-5

Arizona kon een 2-0 voorsprong niet vasthouden na 25 minuten. Vier goals op een rij van de Hurricanes met twee van Andrei Svechnikov werd de woestijnclub te machtig.

Buffalo Sabres – Detroit Red Wings 3-4 SO

De eerste overwinning in tien wedstrijden voor Detroit. Mede doordat Dylan Larkin twee keer scoorde en de game winning shootout binnenschoot.

Calgary Flames – Nashville Predators 2-3

Vijf nederlagen uit de laatste zes wedstrijden. Dan zak je van plek twee naar plek vijf in een zo kort op elkaar staande Pacific divisie. Een powerplay goal van Mikael Granlund betekende de game winning goal. En net als de Jets zijn de Predators nu ook de wild card plek tot op een punt genaderd. Met twee wedstrijden minder.

Edmonton Oilers – San Jose Sharks 3-6

Zoals wel vaker dit seizoen bij de Oilers volgt na twee hele goede wedstrijden weer twee misperen waardoor ze in de Pacific divisie nu naar plek drie zijn gezakt. Na de snelle voorsprong binnen vijf minuten dachten de Oilers prima zo en stopte met hockeyen. Daarvan konden de Sharks ruim profiteren. Twee goals en een assist voor Timo Meier en twee assists van Brent Burns zorgde mede voor de derde winst in vijf wedstrijden voor San Jose.

Florida Panthers – Vegas Golden Knights 2-7

Mark Stone scoort twee keer en gaf drie assists in zijn vijf punten wedstrijd voor de Golden Knights wat overigens een nieuw record is. Er was nog geen speler met vijf punten voor de Knights.

Minnesota Wild – Vancouver Canucks 4-2

Voor de derde keer op een rij verloren de Canucks. Brad Hunt en Kevin Fiala scoorde ieder een keer en gaven een assist voor Minnesota.

Montreal Canadiens – Anaheim Ducks 3-2 OT

Met wederom Daniel Sprong als healthy scratch werd er niet gewonnen van de Canadiens. Jeff Petry scoorde de overtime winner voor Montreal die daarmee zes winstpartijen uit acht wedstrijden hebben.

New York Islanders – Los Angeles Kings 5-3

Rookie Kieffer Bellows scoorde in zijn tweede wedstrijd meteen twee keer voor de Islanders. Echter konden de Kings een 0-2 voorsprong na de eerste twintig minuten niet consolideren.

Ottawa Senators – Colorado Avalanche 1-4

Colorado wint voor de vijfde keer in zes wedstrijden. Rookie Cale Makar scoort en geeft een assist.

Philadelphia Flyers – New Jersey Devils 0-5

Met maar liefst 46 reddingen werd Mackenzie Blackwood first star. Ook gaf hij een assist bij de 2-0. Miles Wood scoorde twee keer.

St. Louis Blues – Winnipeg Jets 2-4

De reeks van elf thuisoverwinningen op een rij werd bruut gestopt door de Jets. De overwinning is te danken aan Connor Hellebuyck. Hij pakte 35 schoten van de Blues. De winst bracht de Jets tot op een punt van de wild card plaatsen.

Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins 4-2

De vijfde overwinning op een rij voor Tampa. Nikita Kucherov scoorde een goal en gaf een assist. Het was daardoor voor de Penguins de derde nederlaag in tien wedstrijden.

Previous Oranje bij lange na niet opgewassen tegen Polen: 8-0
Next Dapper Nederland houdt favoriet Kazachstan redelijk goed tegen