Hurricanes, Blue Jackets en Penguins winnen op Super Bowl zondag


Face-Off IJshockey NHL

Gisterenavond werden de drie wedstrijden gespeeld in verband met het Super Bowl weekend. Dan zijn de NHL-wedstrijden lunch wedstrijden. De Metropolitan Divisie clubs Hurricanes, Blue Jackets en Penguins wonnen alle drie. Cor Machielsen met de update.

Carolina Hurricanes – Vancouver Canucks 4-3 SO

De winning streak van Vancouver (met vijf op een rij) is een halt toegeroepen door de Hurricanes. Met de shootouts waren die iets beter dan Vancouver. Elias Pettersson scoorde twee keer en bereikte als vijfde beste Zweed de 150 goals op het minst aantal wedstrijden. De game winning shootout kwam wederom van Justin Williams.

Montreal Canadiens – Columbus Blue Jackets 3-4

Ook goalie Elvis Merzlikins van Columbus pakt met zes starts zes overwinningen. Mede dankzij Pierre-Luc Dubois die twee keer scoort en een assist had. Columbus staat inmiddels tweede in de Central divisie.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 3-4

Met goalie Matt Murray wint hij met de Penguins voor de zesde keer op een rij. Zijn kompaan van de Capitals Ilya Samsonov verliest voor het eerst in twaalf starts. Door de winst staat Pittsburgh nog maar vier punten achter op Washington in de strijd om de koppositie.

Er kan natuurlijk nog van alles gebeuren gemiddeld hebben alle clubs nog zo’n dertig wedstrijden te gaan maar in de diverse divisies zie je al wat verschillen ontstaan. Het zal echt een sprint gaan worden voor de clubs die gaan strijden om de wild card posities. In de West zullen Minnesota, San Jose, Anaheim en Los Angeles het zwaar krijgen om nog de play-offs te gaan halen. In de East geldt dat voor Detroit, New Jersey, Ottawa, Buffalo, New York Rangers en Montreal. Tenzij een van de genoemde ploegen nog een soort St. Louis stunt uithaalt en van de komende twintig wedstrijden er zestien gaat winnen.

Previous Nederland U20 moet de wachtkamer in na nederlaag tegen China
Next België U20 wint van Israël en blijft in Divisie 2B