Ovechkin dendert door, veertigste nederlaag Detroit


Face-Off IJshockey NHL

Zeven wedstrijden in de NHL afgelopen nacht. Met Alexander Ovechkin die dankzij zijn twee goals nu op de achtste plaats staat in de all time NHL scoring list. Hij heeft nu 695 goals gemaakt en staat nu gelijk met Hall of Famer Mark Messier. Edmonton dat in een boeiend gevecht de Stanley Cup houder St. Louis verslaat en de ‘Battle of Pennsylvania’ werd dit keer in overtime gewonnen door de Penguins. Cor Machielsen met de update.

Anaheim Ducks – Tampa Bay Lightning 3-4

Lightning goalie Andrei Vasilevskiy pakte zijn 150ste overwinning. Na de eerste twintig minuten was de stand nog mooi verdeeld met 2-2. Anthony Cirelli en Nikita Kucherov scoorde ieder een keer en gaven een assist. Voor de Ducks is het de zesde nederlaag in tien wedstrijden.

Carolina Hurricanes – Vegas Golden Knights 3-4

Doordat Sebastian Aho van hero naar zero ging in een minuut tijd. Want hij scoorde de gelijkmaker in minuut 57 maar pakte ook een hooking penalty. Zodat Alex Tuch in minuut 58 de game winning goal voor Vegas kon scoren op de powerplay.

Edmonton Oilers – St. Louis Blues 4-2

Een 2-0 voorsprong werd verspeeld doordat de Stanley Cup kampioen via David Perron en Robert Thomas er 2-2 van maakte. Doordat Leon Draisaitl de Oilers weer op voorsprong zette en Josh Archibald met een shorthanded empty netter de 4-2 maakte ging  alsnog de winst naar de Oilers.

New York Rangers – Detroit Red Wings 4-2

New York liep vrij eenvoudig uit naar 4-0 mede dankzij een prachtige goal van Artemi Panarin. Center Mika Zibanejad scoorde een keer en gaf twee assists. Hoewel Detroit nog twee keer scoorde is het inmiddels al de veertigste nederlaag voor de Red Wings.

Ottawa Senators – Washington Capitals 3-5

De twee goals van Alexander Ovechkin waren voldoende voor de winst tegen de Senators. Caps goalie Ilya Samsonov won zijn elfde wedstrijd op een rij waarin hij startte.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 4-3 OT

De ‘Battle of Pennsylvania’ werd dit keer een prooi voor de Penguins mede dankzij de overtime winner van Sidney Crosby. Hij en Evgeni Malkin pakte ieder drie punten deze wedstrijd.

Winnipeg Jets – Boston Bruins 1-2

Dat de Bruins de punten uit Canada konden meenemen hebben ze te danken aan Tuuka Rask. In de tweede en derde periode schoten de Bruins maar tien keer op de goal van Jets back-up goalie Laurent Brossoit. De Jets verliezen nu vijf keer op een rij en raken steeds meer achterop op de Wild Card posities voor de Stanley Cup play-offs. Doordat David Pastrnak niet wist te scoren en Ovechkin er wel twee inlegde is de top 3 van de topscorerslijst nu Pastrnak en Ovechkin 37 goals. Matthews 36 goals.

Previous Tilburg Trappers wint nipt van Duisburg
Next Heerenveen met moeite langs Nijmegen, Den Haag boekt winst op Mechelen