Heerenveen met moeite langs Nijmegen, Den Haag boekt winst op Mechelen

UNIS Flyers Heerenveen

Twee duels in de BeNe League op de vrijdagavond. Daarin versloeg koploper UNIS Flyers Heerenveen nipt de mannen van Select 4-u Devils Nijmegen en won CAIROX HIJS Hokij van Mechelen Golden Sharks.

SELECT 4-u DEVILS NIJMEGEN – UNIS FLYERS HEERENVEEN 3-4

De Devils uit Nijmegen kenden een onrustige week, voor hen was het zaak ‘om een signaal’ af te geven. Koploper Heerenveen leek naar de winst weg te lopen, maar de thuisploeg verkocht de huid heel duur. Naast de uitgaande spelers en ‘vaste blessures’, miste Nijmegen Jeffrey Melissant en Kay Willems.

De wedstrijd kwam wat stroef op gang, maar werd in de laatste vijf minuten in vuur en vlam gezet door de bezoekers. Juha Kiilholma tekende voor de 0-1, één tel voor de dweil verdubbelde Adam Bézak de voorsprong. Toen Trevor Petersen vlak na de hervatting voor de 0-3 tekende, leek dat de ‘Vorentscheidung’ te worden. Jan Jarabek bracht de hoop weer even terug in harten van de supporters met de 1-3. Bézak vond echter na een half uur spelen opnieuw het net achter Mollen, voor de vierde Friese treffer.

Devils Nijmegen UNIS Flyers Heerenveen

Devils zette aan, werkte hard en verdiende in die fase meer dan de 1-4 tussenstand. In minuut 46 werd deze teruggebracht naar twee via opnieuw Jarabek. Nijmegen ging op zoek naar meer, Flyers consolideerde. Nick de Jong, voor de gelegenheid in de aanval gezet, gaf het startsein voor een lekkere slotfase met de 3-4. De thuisploeg ging nóg nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker. Die leek in de laatste minuut ook te vallen, maar de treffer werd afgekeurd.

Devils Nijmegen

Een mentale opsteker voor Nijmegen, maar de punten waren voor Heerenveen.

CAIROX HIJS HOKIJ – MECHELEN GOLDEN SHARKS 6-2

In Den Haag nam CAIROX Hijs Hokij het op tegen Mechelen Golden Sharks. Zes dagen geleden stonden de ploegen in Mechelen ook al tegenover elkaar. Door een 1-3 overwinning gingen de punten toen mee terug met de Hagenaars. Na 60 minuten ijshockey zagen de 1.245 toeschouwers een eindstand van 6-2 op het scorebord van De Uithof staan.

Den Haag zoekt direct de aanval

De Hagenaars zochten vanaf de puck drop direct de aanval en drongen de Maneblussers in de verdediging. Al snel werd de ene goede scoringskans afgewisseld met de volgende. Sharks goalie Mike Gysbrechts hield desalniettemin met enkele puike reddingen zijn kooi schoon. Een man-meer-situatie aan Haagse zijde, door een penalty van Arne Van Espen voor roughing, resulteerde in een Haagse voorsprong. Via Joey Oosterveld en Zach Doerring belandde de puck bij Justin Evers. Deze wist met een schot uit de pols Gysbrechts te passeren. Mechelen kroop na de tegengoal wat meer uit de schulp en werd gevaarlijk door onder andere Mike Robinson. Toch was het Den Haag dat de voorsprong wist uit te bouwen. Stace van Bentem kwam via Evers aan de rechterzijde in puckbezit, schaatste naar binnen en schoot stick side binnen. Vanwege problemen met het plexiglas, achter het Haagse goal, gingen beide ploegen met nog vier minuten en dertig seconden te spelen richting de kleedkamers.

HIJS Hokij Den Haag

Geloof even terug bij Mechelen

De extra lange pauze had de mannen van Mechelen coach Jesse Raekelboom ogenschijnlijk goedgedaan. In de achttiende minuut werd de Haagse voorsprong door Kevin Miller gehalveerd. Assists waren er voor Elia Urlings en Ben Van Den Bogaert. Het geloof in een goed resultaat leek helemaal terug bij de Mechelaars. Wat volgde was gevaar voor beide goals; met de betere kansen voor Den Haag. Laat in de periode werd de Mechelse weerstand toch gebroken. In de 38e minuut werd Doerring aan de linkerzijde weggestuurd. Vanuit een moeilijke hoek vond hij het Mechelse net.  Assists waren er voor Levi Boer en Oosterveld. Welgeteld 40 seconden later was het weer raak voor Doering: 4-1. De rol van aangever was opnieuw voor Oosterveld en Jasper Kick.

CAIROX HIJS Hokij

Hattrick Doerring

Halverwege de derde periode lukte het de Sharks om toch wat dichterbij te komen. Via Miller kwam Robinson in puckbezit. Vanachter het Haagse doel bereikte Robinson Mick Op De Beeck die vanuit de slot, met een hard schot, Brett Magnus wist te passeren: 4-2. In de 51e minuut vergrootte de Hagenaars hun voorsprong weer. Na een schot van Alan van Bentem tekende Doerring via de rebound voor zijn derde treffer van de avond. Het slotakkoord kwam, nadat Van Den Bogaert op de strafbank voor tripping had plaatsgenomen, van Jelle Kronenburg. Na voorbereidend werk van Diordy Vols en Dani Van Schilt schoot Kronenburg de 6-2 five hole binnen.