Tilburg Trappers wint nipt van Duisburg


Vrijdagavond 31 januari, de tweede Tilburg Trappers tegen Füchse Duisburg confrontatie in een week. Met het gemis van de U20 mannen, de geblesseerde captain en de geschorste tijdelijke captain stond de smalle ploeg van Bo Subr weer klaar tegen de vossen. Daardoor was het vanavond de eer aan Jordy van Oorschot om captain te zijn. Het werd uiteindelijk een nipte 4-3 overwinning voor de Tilburgers. Tessa Schoenmakers praat jullie bij.

Jordy Van Oorschot als gelegenheidscaptain. Foto: Arie Leeuwesteijn

Kansrijke periode

Vers uit de startblokken trof Tilburg voor de vierde maal dit seizoen Duisburg. De twee ploegen, ondertussen enorm aan elkaar gewaagd, maakten er een spannende eerste periode van. Beide teams wisten veel en enorm goede kansen te creëren, maar dankzij de twee uitstekende goalies Ruud Leeuwesteijn en Christian Wendler mocht het niet baten. Vooral de thuisploeg was goed op weg naar een treffer maar niks ging erin voor de eerste pauze.

Kilian Van Gorp en Diego Hofland in duel. Foto: Arie Leeuwesteijn

Doelpuntrijk

Na de thee waren beide teams weer hongerig naar de openingstreffer. Uiteindelijk was het Alexander Spister die eerste goal van de avond kon binnen schieten: 0-1. Even later kon ook Kevin Bruijsten het eerste doelpunt voor zijn ploeg noteren, 1-1. Drie minuten verder was het Reno de Hondt die de 2-1 maakte. Binnen een minuut kon ploeggenoot Danny Stempher de 3-1 laten bijtellen. Na een toch al doelpuntrijke tweede periode wist ook Markus Schmidt tijdens de powerplay het gaatje vinden door de 3-2 vanaf de blauwe lijn snoeihard naar binnen te werken.

Ruud Leeuwesteijn. Foto: Arie Leeuwesteijn

Afsluiter

Een kleine vijf minuten in de laatste periode is het wederom Kevin Bruijsten die de puck naar binnen knalt en de 4-2 op zijn naam zet met een prachtige assist van gelegenheidscaptain van Oorschot. De 4-3, die tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd was, werd door Kyle Gibbons naar binnen geschoven. Duisburg haalde nog zijn goalie van het ijs af maar niemand wist de puck nog binnen te werken. Door deze winst is Tilburg één van de vier teams die verzekerd is van thuisvoordeel in de achtste finale van de play-offs.

Diego Hofland tegen zijn oude club Füchse Duisburg. Foto: Arie Leeuwesteijn

Volgende wedstrijd

Voor Tilburg Trappers staat komende zondag de uitwedstrijd tegen TecArt Black Dragons Erfurt op het programma. De eerst volgende thuiswedstrijd is pas weer op 16 februari in verband met het OKT van Oranje.

Interviews

Previous Nashville helpt bij New Jersey weggestuurde John Hynes te winnen
Next Ovechkin dendert door, veertigste nederlaag Detroit