Oranje U18 Dames, Play-Offs NHL, Trappers en BeNe League


Het WK U18 voor de dames is net afgelopen en Nederland is tweede geworden. Moet de bond zich wat meer focussen op het dameshockey? En hoe zouden ze dat moeten doen?

Oranje U18 Dames
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Graeme: Het plezier dat er bij de dames afspat, dat is geweldig en moeten we als collectief ondersteunen en proberen te vergroten. We moeten met zijn allen even stoppen met het denken in problemen en alles maar lastig vinden. Het is in mijn ogen bijvoorbeeld absurd dat er geen geld zou zijn om kostenloos af te reizen naar landen als China of Australië, voor welk team dan ook. Ik neem aan dat de bond een jaar de tijd heeft om wél geld bij elkaar te krijgen.

Cindy: Ik denk dat iedereen het ontzettend jammer vind dat het zo is gelopen met de U18 dames. We hadden ze natuurlijk graag die gouden medaille zien dragen. Maar zilver is ook een mooie prestatie. Ik ben van mening dat de bond zich inderdaad meer mag focussen op het dameshockey. Het hele dameshockey volg ik via Face-Off. Vanuit de bond zie ik te weinig berichten daarover langskomen. Maar ik kan ook begrijpen dat het moeilijk is daarop te focussen in financieel zware tijden voor de bond. Ze hebben natuurlijk te maken gehad met een wisseling van directeur. Het enige wat ik kan zeggen: hopelijk zien we in de toekomst meer initiatieven van de bond, ook omtrent dameshockey.

Jeroen: In mijn ogen doen de dames het fantastisch. Met het WK in eigen land heeft het hopelijk de ogen geopend bij de bond/sponsors om meer geld beschikbaar te maken voor het vrouwen ijshockey.

Oranje U18 Dames
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Jacco: De dames doen het gewoon goed. En dus mag de bond zich daar meer op focussen ja. Sterker nog, dat zou gewoon moeten. Het word echt tijd om eens van de geëikte wegen af te gaan en een nieuwe weg in te slaan.

Previous Cas Staps en Ritchie van Hulten vertrokken bij Select 4-u Devils Nijmegen
Next Divisie 1 : Talrijke verrassingen in januari