Divisie 1 : Talrijke verrassingen in januari


Future Golden Sharks vs Olympia Heist
Future Golden Sharks vs Olympia Heist foto : Simon Walden

Ondanks dat in januari slechts een dozijn wedstrijden werden gespeeld, zagen we heel wat verrassende uitslagen. Onverwacht puntenverlies aan de ene kant, onverhoopte puntenoogst aan de andere zijde. De strijd om de twee laatste play-off tickets woedt in alle hevigheid.

Puik januari bulletin voor Heist

Olympia Heist is de enige die 100% kon oogsten deze maand. Onder impuls van het productieve duo Kevin Glassée en Don Geerts werd in Mechelen met 3-7 gewonnen. Vorig weekend werd het thuis een ware doelpuntenkermis tegen het onderbemande Antwerp Phantoms. Goalgetters van de dag, Alex Verherstraeten, Thomas Vekemans en Benjamin Jacobs knalden de Phantoms defensie, met een onfortuinlijke Kevin De Bruyn in doel, aan flarden. Eindstand 20-4.

HYC pakt punten, morst punten

De titelfavoriet, HYC Toekomstteam, zette het nieuwe jaar niet zo goed in. De verplaatsing naar Beaufort leverde slechts één punt op. Voor 500 enthousiaste Luxemburgse supporters groeide thuisploeg Knights boven zichzelf uit. Beaufort behaalde een mooie OverTime zege. Tegen Luik wist HYC thuis te winnen maar in Leuven werd het een nederlaag in de reguliere speeltijd. Vorige zaterdag werd in het eigen Netepark opnieuw tegen Leuven gespeeld. De wedstrijd stevende, bij een 4-4 stand, richting extra tijd. Werkelijk in de voorlaatste seconde van de wedstrijd stuurde HYC Captain Bert Henderickx ploegmaat Helder Brone naar voren. Met zijn negende treffer van het seizoen, verzekerde Brone HYC van drie belangrijke punten.

HYC TT vs Leuven Chiefs foto : Kurt Tops

Opmars voor Future Golden Sharks

Prima cijfers deze maand voor de Mechelaars van Coach Raf Ceulemans. Thuis werd de burenstrijd van het ervaren Heist verloren. De verplaatsing naar Beaufort draaide uit op een spektakelstuk. Na zestig speelminuten stonden de bordjes 8-8 gelijk, mede dankzij vier Mechelse treffers van de twintigjarige Stefaan Swennen. De amper zestienjarige Arvo Lahti knalde, in de derde OT-minuut, de winner tegen de netten voor het Future-team uit Mechelen. Vorig weekend werd met 4-1 thuis gewonnen van Kortrijk. Zo rukt Mechelen voorlopig op naar de vierde plek.

foto : Simon Walden

Halve buit voor Chiefs, Spurs en Knights 

Met zes uit twaalf scoorden Leuven Chiefs alsook Kortrijk Spurs vijftig percent op hun januari-rapport. Niet genoeg dus. Chiefs verloor 2-10 het duel met rivaal Spurs. Vervolgens werden twee mooie zeges behaald. In Charleroi en thuis van HYC werden telkens de drie punten binnen gehaald. Zeker de thuiszege, onder impuls van Dries De Decker en Paul Glévau, tegen HYC deed deugd. Vorige week werd er in Herentals niets geraapt door de Leuvenaars.

Spurs verpletterde thuis Chiefs. Het trio Niels WittouckBrian SoutaertQuinn Martin en stuurden de Leuvenaars met een 10-2 pandering huiswaarts. Nadien volgde een krappe uitzege in Deurne, met de winning-goal van Arthur Devos in de slotseconden. De voorbije twee wedstrijden, tegen Charleroi en Mechelen, wisten de West-Vlamingen echter geen punten te pakken.

Future Golden Sharks vs Kortrijk Spurs foto : Simon Walden

Ook Beaufort Knights puntten aan 50% in twee wedstrijden, twee maal thuis, twee maal naar Over-Time. Tegen HYC kon Sascha Backes de winner tegen de netten knallen in de 64ste spelminuut. Een weekje later moesten de enthousiaste Luxemburgers met een schamel puntje tevreden wezen na verlies tegen Mechelen.

Bulldogs en Phantoms blijven achter met lege handen

Bulldogs de Liège Dvi1
Bulldogs in Action                                     foto : Kurt Tops

Voor het Bulldogs Luik van Coach Jac Scholtes stond er in januari maar één werdstrijd geprogrammeerd. Ondanks treffers van Matthias Balhan, Gabin Balhan en Quentin Bollen haalde HYC de volle buit binnen.

Antwerp Phantoms dacht even aan winst tegen Kortrijk. Na de gelijkmakers van Tex Claesens en Joery Hanzen knalde David Veeckman de Sinjoren even op voorsprong tegen Kortrijk. Na de volle speeltijd stonden de jongens van Coach Terence Giblen weer met lege handen na de 3-4 nederlaag.

Previous Oranje U18 Dames, Play-Offs NHL, Trappers en BeNe League
Next Nederland U20 heeft weinig moeite met zuiderbuur België