Capitals winnen zonder Ovechkin, Vancouver verslaat Stanley Cup kampioen


Face-Off IJshockey NHL

Het NHL is weer van start gegaan na de All Star Break. Zes wedstrijden waarbij de Capitals ook zonder Alexander Ovechkin wisten te winnen voor de vierde keer op een rij. De eerste NHL-goal van rookie Rasmus Sandin bij Toronto en de Ducks die verliezen van de Sharks zonder Daniel Sprong in de gelederen. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 3-2 OT

Tampa Andrei Vasilevskiy’s winning streak kwam tot een eind op tien. Jamie Benn en Steven Stamkos scoorde beide twee goals. Waarvan Stamkos de tweede maakte met de 2-2 in de 59ste minuut. En Benn met de overtime winner zijn tweede van de avond scoorde.

Montreal Canadiens – Washington Capitals 2-4

Zonder Alexander Ovechkin, want die zat een schorsing uit omdat hij niet deelnam aan het All Stars event, wonnen de Capitals hun vierde wedstrijd op een rij. Het werd nog even spannend toen in de 47ste minuut oud Tilburg Trappers speler Dale Weise de aansluitingstreffer maakte met zijn eerste van het seizoen voor de 3-2 maar Nicklas Backstrom scoorde in de slotseconden de empty netter voor de 4-2.

Nashville Predators – Toronto Maple Leafs 2-5

Mede dankzij de eerste NHL-goal van Rookie Rasmus Sandin wist Toronto te winnen op bezoek in Nashville. Voor de Predators was het de derde nederlaag in vier wedstrijden. Ook goalie Frederik Andersen keepte beter als voor de All Star break. Hij stopte 34 schoten voor Toronto.

Ottawa Senators – New Jersey Devils 3-4 SO

Dat het tot shootouts kwam was te danken aan Ottawa goalie Marcus Hogberg die vijftig reddingen verrichte. Na veertig minuten stond het 1-2 voor de Devils. In de negende minuut van de derde periode scoorden Vladislav Namestnikov en Chris Tierney beide short handed voor Ottawa. Kyle Palmieri zorgde met de 3-3 ervoor dat het de overtime in ging. Goalie Hogberg was kansloos op de shootouts van Nikita Gusev en Jack Hughes.

San Jose Sharks – Anaheim Ducks 4-2

San Jose weet weer eens te winnen na vier nederlagen op een rij. Dit keer was het Anaheim wat na twee overwinningen op een rij weer verloor. Zonder Daniel Sprong want die was voor de All Star break retour gestuurd naar de AHL. Patrick Marleau en Stefan Noesen scoorde ieder twee keer voor de Sharks. De goals van Anaheim werden beide gescoord door de special teams. Ondrej Kase deed het shorthanded en Nick Ritchie deed het op de powerplay.

Vancouver Canucks – St. Louis Blues 3-1

Mede dankzij 36 reddingen van Thatcher Demko lukte het Vancouver hun negende thuiswedstrijd op een rij te winnen. De Stanley Cup kampioen St. Louis kon alleen in de eerste periode scoren via Zach Sanford. Daarna was het twee keer J.T. Miller in de tweede periode en een empty netter van Bo Horvat in de laatste seconde van de wedstrijd waarmee Vancouver de koppositie behield in de Pacific Divisie.

Previous Zwarthoed, Dijkema, Hamers en Wielenga zeker van play-offs met SDE HF
Next Nederland U20 start met ruim verlies tegen thuisland Korea aan het WK