Tilburg Trappers zet Krefeld in eigen huis opzij


Net zoals afgelopen vrijdag wonnen de Tilburgers zondag met een prima uitslag. Vrijdag niet zo overtuigend, zondag wel. Maar dat is ook niet zo gek tegen de hekkensluiter van de Oberliga Nord. De mannen van Bo Subr waren met 1-5 te sterk voor Krefelder EV.

Tilburg overheerst

Zoals verwacht was het een Tilburger die als eerste een goal wist te maken. Max Hermens liet in de zesde minuut het net achter goalie Sebastian Staudt bollen. Twee minuten later was het weer raak. Jonne de Bonth kon de puck op aangeven van Alexei Loginov erin tikken, terwijl Patrick Demetz de eerste straf van de wedstrijd uitzat. 46 seconden na deze prachtige goal was het een Krefelder die goalie Ian Meierdres te slim af was. De 1-2 werd op het scorebord gezet door Adam Kiedewicz. Boet van Gestel zag kans om in de dertiende minuut de voorsprong voor Tilburg weer groter te maken en scoorde de 1-3 op aangeven van Mitch Bruijsten. Met deze score werd de eerste periode succesvol voor Tilburg afgesloten. Met een dubbel aantal schoten op goal voor de Trappers, had Krefeld EV een probleem.

De 0-1 van Max Hermens.

De 0-2 van Jonne de Bonth.

Rommelig middenstuk

Waar het in de eerste periode alleen Krefelders waren die plaats mochten nemen op de strafbank, waren het in het middenstuk enkel Max Hermens en Reno de Hondt die beiden mochten zitten. Ondanks deze twee kansen voor Krefeld, lukte het de jonge ploeg niet om te scoren. Maar het team aan de andere kant van het ijs had ook moeite. Het was voor de Trappers geen sterk middenstuk. Het was zelfs een beetje rommelig. Gescoord werd er door beide teams niet, dus werd met 1-3 de tweede dweil bereikt.

Foto: Sanne van Kerkoerle.

Foto: Sanne van Kerkoerle.

Eerste goal Van der Schuit

Ook in het laatste deel van de wedstrijd werd er lang niet gescoord. Pas in de 56e minuut werd de voorsprong van Tilburg vergroot. Raymond van der Schuit zette de 1-4 op het scorebord. Tevens zijn eerste goal in het tenue van de Trappers. Acht seconden voor tijd was het Max Hermens die naast de eerste goal van de wedstrijd, hiermee ook de laatste goal van de wedstrijd maakte. Met een mooie score van 1-5 voor de uitploeg gingen beide teams het ijs af.

De 1-4 van Raymond van der Schuit.

 

Foto: Sanne van Kerkoerle.

Door de zege is Trappers nu negen punten los van Herner EV. Komend weekend neemt de koploper het op in eigen huis tegen Füchse Duisburg (thuis) en TecArt Black Dragons (uit).

Previous Stroef spelend Oranje krijgt vuistslag van Chinees Taipei
Next Nederland U20 in Korea op jacht naar promotie naar Division IIA