Cloe Keijzer, Assistent-bondscoach U18 Dames


U18 Oranje Banner

Van 25 tot en met 28 januari spelen de Nederlandse U18 leeuwinnen het WK Division IIA in Eindhoven. De jacht naar een plek in Division IB is geopend. In aanloop naar het WK zet Face-Off de schijnwerpers op de voltallige selectie, om zo nader kennis te maken met de speelsters. Nu aan het woord de assistent-bondscoach: Cloe Keijzer.

Heb je nog geen kaarten voor het WK? Klik dan op onderstaande banner en ga achter onze leeuwinnen staan!

Oranje U18 WK Eindhoven

Cloe Keijzer

Leeftijd: 27

Wat voor school/werk doe je? Personal training & senior receptionist

Hoeveelste WK is dit voor jou met U18/NVT? Eerste WK als defence coach voor U18 dames en zelf acht WK’S voor national vrouwen team gespeeld.

Waarom ben jij in het U18 dames avontuur gestapt? Sinds de geboorte van mijn dochter Amelia, heb ik zelf een stap terug gemaakt in het ijshockey. Ik ben begonnen met een nieuw avontuur als coach en ben daarom ook heel blij dat ik deze ervaring als deel van de U18 coaching staff mee mag maken.

Hoe tof is het om een Oranje team te coachen/begeleiden? Het wordt een hele andere ervaring om een WK mee te maken als coach, dan als speelster. Maar één waar ik heel erg naar uitkijk om mezelf als coach te kunnen ontwikkelen. Maar ik wil ook de Nederlandse meiden zien ontwikkelen en stralen op het WK!

Cloe Keijzer Oranje U18 Dames

Favoriete club in Nederland of in het buitenland? Chicago Blackhawks

Mooiste stadion waar je ooit gespeeld hebt? Ik heb tijdens mijn carrière in heel veel mooie stadiums mogen spelen, vooral in Zweden. Maar iets wat mij altijd bij zal blijven, is het spelen in een stadion in Montreal!

Beste speelster in het ‘grote’ dames Oranje op dit moment? Julie Zwarthoed. Een speelster die van alles wat heeft. Hockey head, snelheid, skills en een goed schot!

Hoogtepunt tot nu toe voor jou met het ijshockey? Spelen op hoogste niveau in Zweden. En de eer om acht WK’S en drie Olympische kwalificatierondes voor het Nederlands vrouwen team te hebben gespeeld.

Cloe Keijzer Oranje U18 Dames

Als je ooit nog eens een land zou mogen coachen/begeleiden: welk land en waarom? Groot Brittannië U18, omdat ik hier woon samen met mijn partner en dochter woon.

Favoriete eten? Italiaans

Welke muziek luister je graag? Van alles wat!

Wanneer is het WK in Eindhoven voor jou met U18 geslaagd? Zodra na de laatste wedstrijd het Nederlandse volkslied speelt en de gouden medaille binnen is

Cloe Keijzer Oranje U18 Dames

Stellingen:

Een vrouwen/meisjescompetitie of liever gemixed? Gemixed tijdens de jeugd omdat daar veel te leren valt. Daarna in een vrouwencompetitie in het buitenland.

Een WK dichtbij huis, of een WK ver weg? Voor mijzelf vond ik het altijd het leukste ver weg te spelen. Dan heb je een écht WK gevoel. Maar ik zou in eigen land ook wel kicken vinden, omdat dan, in plaats van via een livestream kijken, je familie op de tribune zit en dat is een eer.

Een dagje voorzitter zijn van de bond, of een dagje de baas zijn van Face-Off? Baas van Face-Off! Altijd gaaf om jullie op social media voorbij te zien komen.

Tot slot:

Het vrouwen ijshockey moet serieus genomen worden, omdat… Het tijd is om meer te zien en te horen van vrouwenijshockey. Deze speelsters trainen en spelen net zo serieus met pure passie, omdat er niks aan te verdienen valt. Dat is jammer om te zien! Als er meer geld was voor het vrouwenijshockey, zouden vrouwen zich ook puur op ijshockey kunnen focussen. En niet 40 uur per week ernaast hoeven te werken.

Cloe Keijzer Oranje U18 Dames

Previous Arwen ten Cate, UNIS Flyers Heerenveen
Next Iris van Houten, UNIS Flyers Heerenveen